Vegane, pa gluten dhe pa sheqer – çdokush që kërkon të përmbushë nevojat ushqyese ndërsa është duke pjekur biskota duhet të jetë krijues dhe ndonjëhere edhe të eksperimentojnë nga pak.
Thuajse çdo familje ka dikë që ka kërkesa apo intoleranca ushqyese speciale. Në mënyrë që çdo njeri të ketë akses tek këndi i biskotave, më e mra do të ishte që të piqnit biskota sipas recetave me përbërje vegane dhe idelalisht edhe pa gluten.
Biskota vegane? Jo edhe aq të vështira…
Qoftë mjalti, qumështi, apo vezët – ka një alternativë vegane për çdo produkt kafshe që ju nevojitet për të pjekur:
Gjalpi mund të zëvendësohet me margarinën vegane, në vend të qumështit ju mund të përdroni qumësht soje, bajmeje apo tërshëre. Mjalti zëvendësohet me shurupin agave, panjën apo sheqerin, vezët mund të zëvendësohen me alternativat e vezëve të tilla si babanet, salcë molle apo pluhur soje, të cilat përdoren sipas peshës së vezës së përdorur në recetë.
Pa gluten: përdor përzierjet e mjellit
Fatkeqësisht, mielli i grurit, apo i thekrës nuk mund të zëvendësohen. Ju duhet të shtoni gjithmonë një agjent lidhës ndaj përzirjes së miellit pa gluten sepse gluteni – lidhësi – mungon. Rrjedhimisht, është mirë që të përgatisni vetë një përzierje me miell. Raporti optimal është dy pjesë miell pa gluten plus një pjesë miell niseshteje pa fluten dhe një agjent lidhës. Më pas, pjekja korrespondon me qëllimin tradicional të miellit dhe mund të përdoret pa probleme.
Përzierja për pjekje pa gluten për 460 gram: 320 gram miell pa gluten (p.sh., oriz, arrë kokosi, miellë kërpi), 100 gram koll patateje, 40 gramë miell tapiokë.
Këto janë dy recetat më klasike të biskotave – të provuara dhe që janë të suksesshme. Shijojeni pjekjen, dëshirimin dhe zbukurimin!
Receta bazike për biskotat e Krishtlindjeve – vegane dhe pa gluten
Mund të bëhen shpejt dhe mund të modifikohen me lehtësi – për shembull, të mbushura me reçel, me çokollatë apo me limon të ngrirë. Informacioni është i mjaftueshëm për rreth 80 copë.
Vegane, pa gluten dhe pa sheqer – çdokush që kërkon të përmbushë nevojat ushqyese ndërsa është duke pjekur biskota duhet të jetë krijues dhe ndonjëhere edhe të eksperimentojnë nga pak.
Thuajse çdo familje ka dikë që ka kërkesa apo intoleranca ushqyese speciale. Në mënyrë që çdo njeri të ketë akses tek këndi i biskotave, më e mra do të ishte që të piqnit biskota sipas recetave me përbërje vegane dhe idelalisht edhe pa gluten.
Biskota vegane? Jo edhe aq të vështira...
Qoftë mjalti, qumështi, apo vezët – ka një alternativë vegane për çdo produkt kafshe që ju nevojitet për të pjekur:
Gjalpi mund të zëvendësohet me margarinën vegane, në vend të qumështit ju mund të përdroni qumësht soje, bajmeje apo tërshëre. Mjalti zëvendësohet me shurupin agave, panjën apo sheqerin, vezët mund të zëvendësohen me alternativat e vezëve të tilla si babanet, salcë molle apo pluhur soje, të cilat përdoren sipas peshës së vezës së përdorur në recetë.
Pa gluten: përdor përzierjet e mjellit
Fatkeqësisht, mielli i grurit, apo i thekrës nuk mund të zëvendësohen. Ju duhet të shtoni gjithmonë një agjent lidhës ndaj përzirjes së miellit pa gluten sepse gluteni – lidhësi – mungon. Rrjedhimisht, është mirë që të përgatisni vetë një përzierje me miell. Raporti optimal është dy pjesë miell pa gluten plus një pjesë miell niseshteje pa fluten dhe një agjent lidhës. Më pas, pjekja korrespondon me qëllimin tradicional të miellit dhe mund të përdoret pa probleme.
Përzierja për pjekje pa gluten për 460 gram: 320 gram miell pa gluten (p.sh., oriz, arrë kokosi, miellë kërpi), 100 gram koll patateje, 40 gramë miell tapiokë.
Këto janë dy recetat më klasike të biskotave – të provuara dhe që janë të suksesshme. Shijojeni pjekjen, dëshirimin dhe zbukurimin!
Receta bazike për biskotat e Krishtlindjeve – vegane dhe pa gluten
Mund të bëhen shpejt dhe mund të modifikohen me lehtësi – për shembull, të mbushura me reçel, me çokollatë apo me limon të ngrirë. Informacioni është i mjaftueshëm për rreth 80 copë.
Ne përdorim cookies për të përmirësuar përvojën tuaj në faqen tonë të internetit. Duke shfletuar këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin tonë të cookies.