Kryej edhe ti - analizat laboratorike sipas protokollit japonez

30-50% e rasteve të kancerit janë të parandalushme

Më mirë të parandalosh sesa të kurosh

Zbulimi i hershëm i sëmundjeve të rënda, siç është edhe kanceri, në një kohë të hershme ul në maksimum rrezikun.

Avantazhet e protokollit japonez të analizave

E dinit që Japonia ka jetëgjatësinë më të madhe në botë? Cili është sekreti? Zhvillimi i sistemit shëndetësor dhe për më tepër ai i kontrollit paraprak ose siç e njohim ndryshe Check UP, është një nga arsyet pse ekonomia e tretë në botë është lidere për jetëgjatësinë në rang global. Sot në Japoni mbi 90,000 njerëz të kenë kaluar moshën 100 vjeç.

Cilat analiza përfshihen?

Check up për parandalim të kancerit / Femra

CEA

(antigjen karcino-embrional) është kryesisht një shënues i tumoreve të kancerit të sistemit tretës si kanceri i stomakut dhe kanceri i zorrëve. Sa më e lartë të jetë vlera e CEA, aq më e madhe është gjasat për kancer. Në këtë kohë, është e nevojshme të ndiqni simptoma të ndryshme dhe të përqendroheni në sistemin e tretjes në mënyrë që të kryeni një ekzaminim të plotë – duke përfshirë mushkëritë dhe gjinekologjinë (kanceri i gjirit), si testi i gjakut, imazhi me rreze X, ultratinguj (echo) dhe CT (skaner). Vlera e referencës së CEA është 5ng/ml dhe më poshtë. Nëse vlera e kontrollit është shumëfish i vlerës së referencës, mundësia e kancerit është shumë e madhe; nëse është shumëfish 4 herë e lart, ka një probabilitet të metastazës së kancerit.

CA 15-3 - CA15-3

(antigjeni i karbohidrateve 15-3) ka reagime specifike ndaj kancerit të gjirit, kështu që përdoret gjithmonë për të kontrolluar kancerin e gjirit. CA15-3 nuk është pozitiv në kancerin e hershëm të gjirit, por për kancerin metastatik të gjirit, ka një mundësi shumë të lartë për të qenë pozitiv. Kontrolli mjekësor i CA15-3 për kancerin primar tregon një probabilitet prej më shumë se 10% për të qenë pozitiv. Kontrolli i kancerit të përsëritur tregon një probabilitet prej më shumë se 40% të jetë pozitiv. Përveç të qenit pozitiv për kancerin e gjirit, CA15-3 është gjithashtu pozitiv për kancerin ovarian (një probabilitet prej 40%), kancerin e mitrës (një probabilitet prej 25%) dhe kancerin e pankreasit (një probabilitet prej 20%). Vlera e kontrollit të CA15-3 rritet gjithashtu nëse i ekzaminuari ka endometrit, inflamacion të legenit ose hepatit. Vlera e referencës së CA15-3 është 23.5U/ml dhe më poshtë.

CA 125

(antigjeni i karbohidrateve 125) ka reagime specifike ndaj kancerit të vezoreve dhe kancerit të mitrës, duke u bërë kështu shënuesi i tumoreve për disa kancere. Kjo është veçanërisht e vërtetë në rastin e kancerit ovarian, për të cilin probabiliteti për të qenë pozitiv është shumë i lartë. Kanceret e lidhura me mitrën mund të ndahen në kancer të qafës së mitrës dhe kancer të mitrës. Probabiliteti i kancerit të qafës së mitrës është i lartë. Dhe ky artikull kontrolli mund të përdoret gjithashtu për të kontrolluar endometritin dhe cistet e mitrës. Përveç kësaj, vlera numerike e CA125 është gjithashtu e lartë në rastet e kancerit të gjirit, kancerit të pankreasit, kancerit të mushkërive dhe kancerit kolorektal. Megjithatë, ndërsa gratë janë në fazat e hershme të shtatzënisë, gjatë periudhave të menstruacioneve, ose para amenorresë, do të ketë një kohë të shkurtër me vlerë të lartë. Prandaj, koha e ekzaminimit mjekësor është kritike. Vlera e referencës së CA125 është 35U/ml dhe më poshtë.

CA19-9

(antigjeni i kancerit 19-9) është një shënues kryesor i tumoreve të kancerit të sistemit tretës. Sidomos në rastet e një pacienti me kancer pankreatik, kolengiokarcinoma dhe kancer të tëmthit, vlera e këtij kontrolli është shumë e lartë. Megjithatë, vlera e CA19-9 është gjithashtu shumë e lartë për një pacient me kancer pankreatik dhe gurë në tëmth. Në këtë rast, vlera natyrshëm bie me trajtimin e duhur dhe përmirësimin e sëmundjeve. Pas 3-6 muajsh vëzhgimi, nëse vlera mbetet e njëjtë ose nuk ka një rënie të ndjeshme, i ekzaminuari mund të ketë vuajtur tashmë nga kanceri. Vlera e referencës është 37U/ml e më poshtë. Ka alarmim para se të arrijë 100U/ml; një vlerë edhe më e lartë sugjeron një mundësi të madhe të kancerit. Më shumë vëmendje duhet t’u kushtohet atyre pacientëve, vlera e kontrollit të të cilëve bie në zonën gri.

Check up për parandalim të kancerit / Meshkuj

AFP

(alfa-fetoproteina) është një shënues kryesor i tumoreve të kancerit të mëlçisë. Megjithatë, nëse i ekzaminuari ka kancer gastrik, cirrozë hepatike ose hepatit, vlera e këtij artikulli do të jetë gjithashtu e lartë. Nëse vlera e lartë shkaktohet nga hepatiti kronik ose cirroza hepatike, vlera natyrisht do të ulet me trajtimin e duhur. Një rritje e vazhdueshme e vlerës pas trajtimeve sugjeron mundësinë e kancerit. Vlera e referencës është 10ng/ml dhe më poshtë; nëse kalon 100ng/ml, mundësia për të pasur një sëmundje është shumë e madhe.

CEA

(antigjen karcino-embrional) është kryesisht një shënues i tumoreve të kancerit të sistemit tretës si kanceri i stomakut dhe kanceri i zorrëve. Sa më e lartë të jetë vlera e CEA, aq më e madhe është gjasat për kancer. Në këtë kohë, është e nevojshme të ndiqni simptoma të ndryshme dhe të përqendroheni në sistemin e tretjes në mënyrë që të kryeni një ekzaminim të plotë – duke përfshirë mushkëritë dhe gjinekologjinë (kanceri i gjirit), si testi i gjakut, imazhi me rreze X, ultratinguj (echo) dhe CT (skaner). Vlera e referencës së CEA është 5ng/ml dhe më poshtë. Nëse vlera e kontrollit është shumëfish i vlerës së referencës, mundësia e kancerit është shumë e madhe; nëse është shumëfish 4 herë e lart, ka një probabilitet të metastazës së kancerit.

PSA

PSA e lartë (antigjen specifik i prostatës) mund të sugjerojë sëmundje si kanceri i prostatës, hipertrofia e prostatës dhe prostatiti. Sa më hipertrofike të jetë prostata, aq më e lartë është vlera e PSA. Sot, kontrolli i PSA me precizion të lartë mund të zbulojë kancerin e hershëm pa simptoma. Kanceri i prostatës i cili është zbuluar herët mund të zhduket plotësisht. Vlera e referencës PSA është 4,0ng/ml dhe më poshtë. Nëse vlera e kontrollit është 4,1~10ng/ml, mund të quhet zonë gri me probabilitet prej 20%~30% për të pasur kancer; nëse vlera arrin 10.1ng/ml e lart, mundësia e kancerit rritet shumë në 50% e më lart.

CA19-9

(antigjeni i kancerit 19-9) është një shënues kryesor i tumoreve të kancerit të sistemit tretës. Sidomos në rastet e një pacienti me kancer pankreatik, kolengiokarcinoma dhe kancer të tëmthit, vlera e këtij kontrolli është shumë e lartë. Megjithatë, vlera e CA19-9 është gjithashtu shumë e lartë për një pacient me kancer pankreatik dhe gurë në tëmth. Në këtë rast, vlera natyrshëm bie me trajtimin e duhur dhe përmirësimin e sëmundjeve. Pas 3-6 muajsh vëzhgimi, nëse vlera mbetet e njëjtë ose nuk ka një rënie të ndjeshme, i ekzaminuari mund të ketë vuajtur tashmë nga kanceri. Vlera e referencës është 37U/ml e më poshtë. Ka alarmim para se të arrijë 100U/ml; një vlerë edhe më e lartë sugjeron një mundësi të madhe të kancerit. Më shumë vëmendje duhet t’u kushtohet atyre pacientëve, vlera e kontrollit të të cilëve bie në zonën gri.

Check up për stilin e jetesës

TG

TG (Trigliceridet) sintetizohet në mëlçi me sheqer të grimcuar dhe të ngjashme (karbohidrate) dhe yndyrna shtazore. Një sasi e madhe e TG në gjak rrit rrezikun e aterosklerozës. Ekzaminimi mjekësor i TG është thelbësor për parandalimin e sëmundjeve aterosklerotike (stenozë kardiovaskulare, infarkt miokardi, goditje cerebrale, etj). Në mesin e pacientëve japonezë me infarkt miokardi, shumë prej tyre nuk kanë një nivel të lartë të kolesterolit, por niveli i tyre i TG është i lartë.

HDL

Lipoproteina me densitet të lartë (HDL) mund të pastrojë kolesterolin që shkakton arteriosklerozën dhe ta transportojë atë në mëlçi, kështu që njihet edhe si “kolesteroli i mirë”. Nëse vlera numerike e këtij artikulli është shumë e ulët, arterioskleroza mund të përkeqësohet dhe mund të shkaktojë sëmundje si stenoza kardiovaskulare dhe infarkt miokardi. Sa më e lartë vlera e TC dhe/ose vlera më e ulët e HDL, aq më e lehtë është që arterioskleroza të zhvillohet në stenozë kardiovaskulare ose infarkt miokardi. Duhet më shumë vëmendje.

LDL

LDL (lipoproteina me densitet të ulët) nuk mund të absorbohet nga qelizat, kështu që vendoset në enët e gjakut dhe mbetet. Është një shkaktar kryesor i arteriosklerozës, kështu që njihet edhe si “kolesteroli i keq”. Në fakt, është LDL ajo që sjell arteriosklerozën. Arterioskleroza i referohet statusit që muri i enëve të gjakut humbet elasticitetin e tij dhe ngurtësohet ndërsa akumulimi vaskular i substancave të ndryshme ngushton lumenin vaskular dhe ngadalëson rrjedhën e gjakut.

BUN

Zakonisht, BUN (azoti i uresë së gjakut) hiqet nga trupi përmes veshkave. Por pacientët me nefrit akut dhe kronik ose me insuficiencë renale nuk mund të hiqen plotësisht BUN sepse veshkat e tyre nuk funksionojnë siç duhet. Vlera BUN do të bëhet shumë e lartë për shkak të mbetjes BUN në gjak. Vlera e BUN varet jo vetëm nga ekuilibri i prodhimit dhe sekretimit të uresë, por edhe nga marrja dhe metabolizmi i proteinave dhe funksioni i veshkave. Nëse vlera e këtij artikulli të kontrollit është shumë e lartë, mund të sugjerojë mundësinë e insuficiencës renale; por nëse është shumë i ulët, mund të sugjerojë mundësinë e sëmundjeve të mëlçisë ose insuficiencës hepatike.

CRE

Nëse mëlçia funksionon mirë, CRE (kreatinina) do të largohet nga trupi përmes urinës. Kjo do të thotë, nëse CRE është në një nivel shumë të lartë, mund të diagnostikohet si insuficiencë renale. Vlera e CRE lidhet gjithashtu me proporcionin e muskujve në trup. Në përgjithësi, vlera e muskujve të meshkujve është më e lartë se ajo e femrave me 10%-20%, por diferenca do të zhduket gradualisht me rritjen e moshës.

UA

UA (Acidi urik) në gjak është baza kryesore për diagnozën e përdhes. UA prodhohet për shkak të shpërbërjes së urates në gjak, por mund të hiqet nga trupi përmes veshkave. Në kushtet e insuficiencës renale, UA nuk mund të hiqet si zakonisht. Mund të ketë arsye të tjera që sjellin mbiprodhimin e UA në trup dhe shkaktojnë anomali të UA. Kur UA arrin një dendësi të caktuar, ajo prodhon kristale dhe grumbullohet në gishta, gishtërinj ose nyje, duke shkaktuar kështu përdhes.

HbA1C

Vlera e HbA1c mund të ndihmojë në gjykimin e statusit mesatar të GLU në 1 ose 2 muajt e fundit. Kjo vlerë e këtij artikulli nuk ndikohet nga dieta apo pija para kontrollit. Nëse vlera e kontrollit është jonormale, ju lutemi kontrolloni përsëri një muaj më vonë.

Check up për sëmundjet infektive

Hepatitis B

Virusi i hepatitit B (HBV) transmetohet përmes gjakut dhe lëngjeve të trupit. Një person që është i infektuar nga virusi, por nuk vuan nga “hepatiti akut” mund të shërohet plotësisht. Pasi hepatiti B të shërohet, trupi do të prodhojë antitrupa dhe nuk do të infektohet më. Nga ky virus mund të infektohen edhe pacientët me hepatit akut. Pasi të infektohet, do të kthehet në hepatit kronik. Hepatiti kronik ka pak simptoma, kështu që vetwekzaminimi është i vështirë, kështu që është e nevojshme të bëhet depistimi i antitrupave ose viruseve. Hepatiti kronik ka një kohëzgjatje të gjatë dhe mund të zgjasë për disa vite apo edhe dekada. Pa ndërhyrje dhe trajtim në kohë, mund të zhvillohet në cirrozë të mëlçisë, madje edhe në kancer të mëlçisë. Prandaj, janë të nevojshme masat paraprake dhe trajtimi në kohë.

Hepatitis C

Hepatiti C është një sëmundje e mëlçisë e shkaktuar nga virusi i hepatitit C. Pa trajtim në kohë, mund të zhvillohet në hepatit kronik, cirrozë të mëlçisë, madje edhe kancer të mëlçisë. Rreth 80% e kancerit të mëlçisë shkaktohet nga hepatiti C. Virusi i hepatitit C transmetohet përmes gjakut, kryesisht i padukshëm. 60%~80% e të infektuarve do të zhvillohet në hepatit kronik. Pa trajtim, 20 vjet më vonë, rreth 30%~40% e hepatitit kronik do të zhvillohet në cirrozë të mëlçisë, nga të cilat 7% mund të zhvillohen në kancer të mëlçisë.

Oferta e SIGAL UNIQA

Si e ofron SIGAL UNIQA këtë mundësi unike?

Përmes aplikacionit “TeleShëndet”, i vetmi i këtij lloji në Shqipëri, klientët e SIGAL UNIQA jo vetëm që mund të komunikojnë me mjekun 24 orë të ditës në 7 ditë të javës, të përfitojnë nga uljet dhe bonuset por edhe të kryejnë CHECK UP-in sipas “Protokollit Japonez” në spitalet dhe klinikat më të mira në Shqipëri.
Nxitoni dhe bëjeni tuajin këtë mundësi që në Shqipëri nuk e ofron askush përveç SIGAL UNIQA Group Austria-s.

Kush duhet t'i kryejë këto analiza?
Individë me:

Historik kanceri në familje

Stil jetese jo të shëndetshëm

Moshat mbi 40 vjeç

Femrat

Persona që mendojnë se vuajnë simptoma të pa diagnostikuara

Që kanë ngarkesë në punë

Produkte sigurimi të ngjashme

MicrosoftTeams-image (12)

Sigurimi Anti-Tumor

Ndihma financiare që ju nevojitet në luftën kundër tumorit malinj. Merrni përfitime në para për trajtimin e tumorit malinj

 • Dëmshpërblim në masën e shumës së siguruar në formë të menjëhershme.
 • Opinion i dytë mjekësor nga qendrat mjekësore më të specializuara në botë për çdo diagnozë të identifikuar
 • Tarifë mujore e përballueshme për këdo
MicrosoftTeams-image (13)

Sigurimi Jete Plus

Përmes këtij sigurimi mbulohen shpenzimet mjekësore në rast diagnostikimi me një sëmundje kritike dhe trajtimi në spitalet më të mira jashtë Shqipërisë. Polica "Jetë Plus" gjithashtu mundëson:

 • Opinion të dytë mjekësor për diagnozën e identifikuar nga specialistët më me reputacion në atë fushë
 • Limite të larta mbulimi, deri në 1 milion Euro
 • Mbulim të shpenzimeve të udhëtimit dhe akomodimit nga fillimi deri në fund të trajtimit
 • Shpenzimet e të afërmit që shoqëron pacientin dhe shpërblim monetar për çdo ditë qëndrimi, deri në 60 ditë

Dëshironi të dini më shumë për produktet tona?
Na kontaktoni.

Ekipi ynë i specialistëve do t'ju ndihmojë të:

 • Mësoni për paketat dhe përfitimet e produkteve tona
 • Merrni një ofertë individuale
 • Planifikoni një takim personal
 • Zgjidhni shërbimin e duhur për ju

Na Telefononi falas në 0800 31 31

  Emri *

  Emaili *

  Nr. Cel *

  Të dhënat tuaja personale do të përdoren vetëm për qëllimin e ofrimit të informacionit shtesë rreth produkteve të SIGAL UNIQA