Kreu » Rreth Nesh » SIGAL UNIQA Group Austria

SIGAL UNIQA Group Austria

SIGAL sh.a u themelua në 22 Shkurt 1999, pas liberalizimit të tregut të sigurimeve në Shqipëri dhe më pas u riemërua SIGAL UGA, nga një grup investitorësh vendas, me në krye Z. Avni Ponari, një personalitet i njohur në tregun e sigurimeve si edhe në një sërë biznesesh me ndikim të madh në ekonominë e vendit.

Falë strategjisë së shkëlqyer, modelit të biznesit, menaxhimit financiar nga drejtuesit dhe punës së palodhur të punonjësve të saj, SIGAL sh.a u rrit shpejt, duke fituar një pozicionim dominues dhe të fuqishëm duke e shndërruar atë në kompaninë më të madhe të sigurimeve në vend dhe udhëheq me rreth 30 % të tregut të sigurimeve.

SIGAL sh.a është kompania e parë që tërhoqi vëmendjen dhe potencialin kapitalizues të investitorëve të huaj, fillimisht nëpërmjet Fondit Shqiptaro-Amerikan të Ndërmarrjeve, që bleu 13.3% të aksioneve të kompanisë dhe më pas të gjigandit austriak të sigurimeve në të gjithë Evropën Juglindore, UNIQA Group Austria.

Në vitin 2007, SIGAL sh.a dhe UNIQA GA nënshkruan një marrëveshje, duke e kthyer atë në aksionerin më të madh dhe që zotëron 86.9% të aksioneve, ndërsa 13.1% zotërohet nga kapital vendas. UNIQA GA numëron rreth 22,400 punonjës, mbi 16 milionë klientëve, 33 miliardë euro në asete dhe mbi 7 miliardë euro prime në vit.

Ky partneritet i shkëlqyer e rendit SIGAL UGA, si kompaninë lider më të suksesshme, më të madhe dhe më të besuar në sigurimet Jo Jetë dhe Jetë, i vlerësuar si i tillë nga rrjeti i klientëve dhe partnerëve të saj.

SIGAL UGA është shndërruar në një grup rajonal sigurimesh, me 8 kompani sigurimi Jetë dhe Jo-Jetë, Risigurime dhe Fond Pensionesh. SIGAL UGA është kompania e vetme që ofron të gjitha klasat e sigurimit me 42 produkte, me rreth 1,500 punonjës dhe agjentë, dhe mbi 900 zyra ku ajo operon dhe zhvillon aktivitetin e saj në 3 shtete: Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut.

SIGAL UGA është kompania më e madhe dhe më e besuar e Sigurimeve

BOTIM SPECIAL
REVISTA SIGAL 23 Vite

SHIKO NE VERSION PDF

Historiku i SIGAL

1999

Fillon aktivitetin

SIGAL sh.a është themeluar më 22 shkurt 1999 në vijim të liberalizimit të tregut shqiptar të sigurimeve.

2003

Aksioneri i parë i huaj

SIGAL lider i tregut të sigurimeve dhe zotëron 31% të tij. Fondi Shqiptaro-Amerikani Ndërmarrjeve u bë aksioneri i parë i huaj. Gjithashtu SIGAL zgjeroi aktivitetin në Kosovë përmes SIGAL Kosova.

2004

Zgjerohet aktiviteti

Hapen dy kompani të reja në Shqipëri dhe Maqedoni, SIGAL Life Shqipëri dhe SIGAL Maqedoni.

2007

Pjesë e UNIQA Insurance Group

UNIQA bleu 46.8% të aksioneve të SIGAL UNIQA.

2011

Krijohen 3 kompani të reja

Ofrohen pensione private në Shqipëri dhe sigurimet e jetës në Kosovë dhe Maqedoni.

2016

UNIQA bëhet aksioneri më i madh

UNIQA zotëron 86.9% të aksioneve të SIGAL UNIQA.

2019

20 Vjet Histori Suksesi

Me rastin e 20-vjetorit SIGAL UNIQA ideaoi dhe realizoi një vepër, skulpturë, në shenjë falënderimi dhe mirenjohjeje për klientët, stafin, partnerët dhe të gjithë bashkëudhëtarët e SIGAL UNIQA ndër vite. Gjithashtu z. Avni Ponari, u nderua nga Presidenti i Austrisë me dekoratën “GRAND DECORATION OF HONOUR”.

2022

15 Vjet UNIQA, 15 Vjet Unikë

Kompania më e madhe e sigurimeve në Shqipëri, SIGAL UNIQA Group AUSTRIA kremtoi në 23 mars 15-vjetorin e hyrjes të të parit investitor strategjik në tregun shqiptar të sigurimeve, një prej kompanive lider në Europën Qendro-Lindore, UNIQA Insurance Group.

2023