Blog

A E DINIT SE?… Fakte dhe shifra për arsimin në Shqipëri

 1. Buxheti arsimor si % e Prodhimit të Brendshëm Bruto në (2018) ishte 2%

 

 1. Mesatarja në vendet e Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik është rreth 5%

 

 1. Buxheti arsimor si % e shpenzimeve publike (2018) ishte 9% (ose 51,6 miliardë lekë)

 

 1. Buxheti i arsimit parauniversitar si % e Prodhimit të Brendshëm Bruto (2018) ishte 38%

 

 1. Shpenzimet për nxënës (2018) ishin 85,865 lekë

 

 1. Për vitin shkollor 2018-2019 pjesëmarrja në të gjitha nivelet e arsimit ishte 84,4%

 

 1. Ku 99,7% arsimin 9-të vjeçar

 

 1. Ku 95,6%GERarsimin e mesëm

 

 1. 95,6% (nga 96,5% në vitin 2017) e nxënësve që morën pjesë në arsimin 9-të vjeçar në vitin 2018 ishin të grupmoshës 6-14 vjeç

 

 1. 92,3% e nxënësve (në arsimin 9-të vjeçar) dhe 87,6% e nxënësve (në arsimin e mesëm) për vitin 2018-2019 morën pjesë në arsimin publik

 

 1. 18,3 % e nxënësvearsimit të mesëm gjithsej morën pjesë në arsimin profesional në vitin shkollor 2018-2019

 

 1. 37,795 ishte numri i nxënësve të diplomuararsimin 9-të vjeçar dhe 35,278 nxënës nga arsimi i mesëm në vitin 2018

 

 1. 11,9% e të diplomuarve në arsimin e mesëm ishin nga arsimi profesional

 

 1. 5,500 ishte numri i nxënësve romë dhe 11,100 nxënës egjiptian në vitin 2018                (i 3-fishuar në dekadën e fundit)

 

 1. Vajzat performojnë më mirë se djemtëtë gjitha disiplinat

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë