Lajme

UNIQA Insurance Group, ku bën pjesë SIGAL UNIQA Group AUSTRIA, fuqizon pozicionin në Evropën Qëndrore dhe Lindore

Koha e leximit: 2 minuta

UNIQA Insurance Group, ku bën pjesë SIGAL UNIQA Group AUSTRIA, fuqizon pozicionin në Evropën Qëndrore dhe Lindore duke blerë bizneset e AXA-s në Poloni, Republikën Çeke dhe Sllovaki, një transaksion transformues për Grupin UNIQA në një linjë me strategjinë e saj.

Kjo blerje shënon arritjen e ambicieve të Grupit UNIQA për t’u kthyer në një nga pesë kompanitë më të mëdha të sigurimeve në tregjet e Evropës Qëndrore dhe Lindore. Një blerje e tillë do të rezultojë në diversifikimin e konsiderueshëm të të ardhurave, duke reduktuar varësinë nga Austria; fuqizimin e kapaciteteve ekzistuese dhe shtimin e produkteve të reja, duke përfshirë edhe hyrjen tek pensionet; përdorimin efektiv të kapitalit; dhe në zgjerimin e bazës së klientëve, duke ofruar mundësi rritjeje dhe shitje të kryqëzuar të produkteve.

Së bashku me portofolet e Polonisë, Republikës Çeke dhe Sllovakisë, Grupit UNIQA i shtohen 818 milionë euro prime të shkruara bruto, 4.8 milionë klientë dhe 2,102 punonjës. Pritet që kjo blerje të kapë shifrën prej 1 miliardë euro dhe që do të mbyllet brenda vitit 2020.

 

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë