Blog

UDHËTIMET LOKALE NË DESTINACION

Për udhëtimet lokale, opsionet e transportit në vitin 2040 do të përfshijnë taksitë e vetdrejtuara dhe dronët pa pilot, megjithëse me shumë gjasa shërbimet e taksive do drejtohen nga njerëzit do të jenë ende të disponueshme.

Megjithëse, udhëtari i sotshëm mund të mos ndihet rehat me makinat e vetdrejtuara dhe me avionët që fluturojnë pa pilot, udhëtari i vitit 2040 ka pasur shumë vite për t’u mësuar me fenomene të tilla.

Sot, ka me qindra prototipe të taksive fluturuese, të dyja, të pilotuara dhe autonome që tashmë po fluturojnë në botë. Madje Dubai planifikon që shërbime të tilla taksish fluturuese pa pilot do të jenë të disponueshme për publikun në vitin 2022.

Shumë qytete të tjera gjithashtu kanë ecur përpara me idenë e testimit të dronëve elektrik pa pilot për transportin urban – si një mënyrë për reduktimin e dyndjes së trafikut në tokë dhe ndotjen e ajrit. Këto përfshijnë Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Kinën, Zelandën e Re, Francën dhe Gjermaninë.

Brenda taksisë (makinë ose dron), udhëtarët do t’i thonë një asistenti me inteligjencë artificiale se ku dëshirojnë që të shkojnë dhe pastaj do të ulen dhe shijojnë udhëtimin. Për udhëtime më të gjata, do të jenë të disponueshme sistemet argëtuese të realitetit virtual, megjithëse disa udhëtarë mund të preferojnë të punojnë ose të flenë.

Për udhëtime ndërqytetase, drone elektrike fluturuese të autopilotuara janë në zhvillim.

Këto do të ofrojnë shpejtësi më të lartë për udhëtime më të gjata dhe, deri në vitin 2040, do të jenë në gjendje të mbulojnë distanca edhe më të mëdha sesa 320 km (200 milje). Pasagjerët e droneve me helika fluturuese nuk do të kenë pilot dhe do të jenë përmirësuar më tej me ngritjen dhe uljen vertikale të tyre në vendet standarde të qëndrimit të dronëve në qytet.

Impaktet pozitive të teknologjisë së droneve mbi shoqërinë dhe ekonominë vështirë se mund të teprohen në këtë fazë. Për udhëtarët për qëllime biznesi, dronët pa pilot brenda qytetit do të mundësojnë planifikimin e takimeve në Nju Jork, Filadelfia, Baltimorë dhe Uashington në një ditë të vetme; ose të vizitojnë Parisin, Brukselin dhe Amsterdamin në një mëngjes të vetëm. Ndërsa për udhëtarët e qejfit ka të ngjarë që ata të kryejnë më shumë udhëtime kur transporti urban do të jetë kthyer në një gëzim dhe jo në një makth trafiku.

Tani është e qartë se e ardhmja e udhëtimeve në qytet (dhe ndërmjet qyteteve) do t’i përkasë dronëve elektrik pa pilot.

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë