Blog

Si dhe ku filloi Sigurimi i makinave ?

Përdorimi i gjerë i automjeteve filloi pas Luftës së Parë Botërore në zonat urbane. Makinat ishin relativisht të shpejta dhe të rrezikshme nga ajo kohe, megjithatë ende nuk kishte asnjë formë të detyrueshme të sigurimit të makinave kudo në botë. Kjo do të thoshte që viktimat e dëmtuara rrallë do të merrnin ndonjë kompensim në një aksident dhe shoferët shpesh përballeshin me shpenzime të konsiderueshme për dëmtimin e makinës dhe pronës së tyre.

 

Një skemë e detyrueshme e sigurimit të makinave u prezantua së pari në Mbretërinë e Bashkuar me Ligjin e Trafikut Rrugor 1930. Kjo siguroi që të gjithë pronarët e automjeteve dhe shoferët duhej të siguroheshin për përgjegjësinë e tyre për lëndime ose vdekje për palë të treta ndërsa automjeti i tyre po përdorej  në  publik. Gjermania miratoi legjislacionin e ngjashëm në vitin 1939, i quajtur “Akti për Zbatimin e Sigurimit të Detyrueshëm për Pronarët e Automjeteve Motorike”

 

 

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë