Blog

SA MIRË NA MBRON VAKSINIMI KUNDËR COVID-19?

Njerëzit e vaksinuar plotësisht kundër COVID-19 gjithashtu mund të infektohen nga koronavirusi. Por të dhënat aktuale në tregojnë qartësisht se: Njerëzit plotësisht të imunizuar kanë një risk shumë më të ulët për t’u sëmurë rëndë apo madje edhe për të humbur jetën e tyre nga COVID-19. Sipas ekspertëve, vaksinimi është i domosdoshëm për të ndërtuar mbrojtjen afatgjatë nga vaksinimi.

Studime të shumta në të gjithë botën tregojnë se vaksinimet kundër COVID-19 janë shumë efektive dhe të sigurta. Megjithatë, edhe njerëzit plotësisht të vaksinuar mund të infektohen me koronavirus, shumica e infektimeve me SARS-CoV-2 të ri prekin njerëzit e pavaksinuar apo që nuk janë vaksinuar plotësisht. Imunizimi i plotë mund të shmangë gjerësisht simptomat e rënda, qëndrimin në spital apo qendrat e kujdesit shëndetësor dhe sëmundjet me pasoja fatale.

Njerëzit e vaksinuar nga një infeksion SARS-CoV-2 jo vetëm që e kalojnë sëmundjen më lehtë në shumicën e rasteve, por ata kanë gjithashtu më pak gjasa që të infektojnë njerëzit e tjerë. Pavarësisht kësaj, njerëzit e vaksinuar duhet të vazhdojnë të ndjekin masat mbrojtëse të tilla si ruajtja e distancës dhe mbajtja e maskës për të mbrojtur veten dhe të tjerët.

Është mirë të dini se…

Mbrojtja e plotë nga vaksinimi zakonisht zgjat nëse kanë kaluar 14 ditë nga përfundimi i serisë së vaksinave, p.sh., dy doza të vaksinave të Modena, BioNTech/Pfizer ose AstraZeneca apo një dozë të vaksinës Johnson & Johnson.

Si e prekin variantet e reja të SARS-CoV-2 efektivitetin e vaksinave COVID-19?

Instituti Robert Koch tregon se vaksinat e disponueshme të COVID-19 janë gjithashtu efektive kundër varianteve të virusit. Është e rëndësishme që njerëzit të vaksinohen plotësisht. Në rastin e variantit Gamma (P.1), aktualisht nuk ka të dhëna të mjaftueshme për të vlerësuar në mënyrë të besueshme se sa efektive janë vaksinat e miratuara në Bashkimin Evropian kundër variantit Gamma. Nëse efektiviteti i vaksinave do të reduktohet në mënyrë të konsiderueshme për shkak të mutacioneve të mëtejshme të virusit, prodhuesit e vaksinës duhet të jenë në gjendje që të adaptojnë vaksinat e disponueshme brenda disa javëve. Këto adaptime janë realizuar tani në zhvillimet klinike. Miratimet e para të këtyre adaptimeve të vaksinave priten nga fundi i vitit.

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë