Blog

NË SHUMË MEDITIM NË JETËN TUAJ TË PËRDITSHME

Meditimi është një aftësi që mund të trajnohet si një muskul. Efektet pozitive të këtyre trajnimeve mbi shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme janë provuar tashmë nga një sërë studimesh. Trajnimi e bën më të lehtë për ne që të përqëndrohemi nëatë që ndodh këtu dhe tani, edhe në situata stresuese dhe për të qenë më të relaksuar. Para së gjithash, lajmet e mira: Ushtrimet e meditimit janë jashtëzakonisht të lehta për t’u mësuar.

Meditimi…

  • Redukton dhimbjen dhe përmirëson sistemin imunitar
  • Redukton depresionin, ankthin dhe zemërimin
  • Përmirëson presionin e gjakut dhe redukton rrahjet e zemrës
  • Promovon paqen e brendshme dhe ekuilibrin
  • Ndihmon me sëmundjet kardiovaskulare
  • Përmirëson kontrollin e mendjes
  • Përmirëson energjinë
  • Redukton stresin

 

Trajnimi i “muskulit të meditimit”

Trajnimi i muskulit të meditimit ka të bëjë me të qenit plotësisht zgjuar dhe i vetëdjishëm në çdo çast, duke e bërë veten sa të më mirë dhe sa më shpesh që të jetë e mundur në çdo çast. Kushtojini vëmendje mendimeve, ndjenjave, reagimeve në jetën tuaj të përditshme. Perceptimi i vetëdijshëm do të thotë që ta përjetoni plotësisht çdo çast, për të perceptuar ngjarjet e bendshme dhe të jashtme drejtëpërdrejtë. Për shembull, të qenit i vetëdijshëm do të thotë të ngjisni shkallët dhe të jeni aty në përvojën e ngjitjes së shakllëve: Çfarë dëgjoj? Çfarë ndjej? Si ndjehem? Çfarë shikoj?

Si ta integroni meditimin në jetën tuaj të përditshme?

1. Pas zgjimit

Kur të zgjoheni në mëngjes, kushtojini vëmendje frymëmarrjes përpara se të ngriheni – pesë frymëmarrje.

2. Përdoreni trupin si një spirancë

Merrni kohën e nevojshme dhe gjatë ditës ndjeni sërish se si është trupi juaj. Çfarë ndjej? (Tension, mirëqenie, pafuqi, ngrohtësi, të ftohtë?) Perceptoni qëndrimin tuaj: si ndjeheni kur e ndryshoni atë? Jijni të vetëdijshëm mbi çdo lëvizje fizike.

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë