Blog

MEGATRENDET E SHEKULLIT TË 21-TË

Shtatë janë tendenca kryesore që do të formësojnë të ardhmen. Këto tendenca mjedisore, sociale, politike dhe teknologjike janë tashmë të mirëngritura, dhe gjatë dekadave të fundit, është bërë e mundur të shikojmë se si do ta prekin këto tendenca zhvillimin global gjatë gjysmës tjetër të shekullit të 21-të.

 

 

 

 

 

Shtatë tendencat kryesore që do të formësojnë të ardhmen janë:

  1. Shpërthimi asimetrik i popullisë globale;
  2. Ndryshimet klimaterike;
  3. Revolucioni i energjisë së rinovueshme;
  4. Globalizimi;
  5. Revolucionet e shumëfishta në kujdesin shëndetësor;
  6. Përshpejtimi dhe zhvillimi eksponencial i teknologjisë së informacionit;
  7. Dy miliardi në fund apo njerëzit më të varfër të botës.

Sigurisht që ka një sërë nëntendencash dhe influencash të tjera të cilat gjithashtu do të luajnë një rol të madh në formësimin e së ardhmes, p.sh., rritja e pabarazisë ekonomike, dhe disponueshmëria e kurseve të arsimit të lartë falas online.

Por që të kualifikohet si një megatrend, çdo tendencë kandidate tashmë duhet të ketë pasur një impakt të rëndësishëm në zhvillimin e botës dhe kme shumë gjasa do të vazhdojë ta bëjë këtë edhe në të ardhmen.

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë