Blog

KËSHILLA PËR NJË “SNACK” TË SHËNDETSHËM

Siguro veten, siguro fëmijët e tu, mendo për familjen tënde! Mendo SIGAL UNIQA!

Hani mëngjes perandorësh!

Kujdes: Një stomak i zbrazët nuk ka dëshirë që të mësojë…

Kur kemi uri, përqëdrimi bie sepse truri ka nevojë për shumë energji. Një “snack” në mëngjes parandalon rënien e performancës ndërmjet mëngjesit dhe drekës duke siguruar energji dhe ushqyes për trurin.

 

 

4 kapitalet e një “snack-u” të shëndetshëm

Një “snack” i shëndetshëm për ta marrë me vete në shkollë duhet të përbëhet gjithmonë nga 4 grupet e mëposhtme të ushqimit:

 

  • Bukë: biskota ose bukë me drithëra, drithëra të përziera me fruta të thara për mëngjes ose të ngjashme me këto;
  • Qumësht dhe djath: djath ose qumësh, kos, gjalp qumshti, djath fshati, krem djathi ose të ngjashme me këto si edhe sallam ose salçiçe të holla;
  • Fruta dhe perime të freskëta: të lara dhe të prera në copa;
  • Pije: ujë, çajra me fruta pa ëmbëlsues ose çajra bimorë.

 

Madhësia e dorës së fëmijës tuaj do të jetë masa e sasisë që duhet të shërbeni: ½ me drithëra, me erëza sipër ose një copë bukë dhe një dorë me mollë të prera me energji të mjaftueshme për pjesën e dytë të mëngjesit.

 

Uji ndihmon për të menduar

Ata që nuk pinë mjaftueshëm lodhen më shpejt sepse truri reagon në rast dehidratimi si në rastin kur ka uri: me humbje të përqëndrimit. Pija ideale për fëmijët e shkollës është ujë çezme ose uji mineral. Uji mineral, çaji me fruta të paëmbëlsuara ose çaji bimor dhe lëngje frutash të holluara  janë një varietet i zakonshëm i rutinës së të pirit gjatë ditës. Të papërshtatshme janë limonatat dhe pijet energjike (për shkak të përmbajtjes së lartë të sheqerit) si edhe kafja, çaji jeshil dhe çaji i zi (për shkak të efektit të tyre stimulues).

 

Hani mëngjes perandorësh

Në mëngjes rezerva e energjive është bosh pas gjumit. Një mëngjes i mirë dhe i ekuilibruar do të sigurojë energji të dobishme. Simitet, që nuk duan shumë punë për tu përgatitur do të ishin ideale.

 

Ushqim për trurin

Truri konsumon 1/5 e energjive tona. Më i rëndësishëm është furnizimi i qelizave të trurit me të gjitha substancat që ai ka nevojë. Baza për një performancë të mirë dhe për rritjen e përqëndrimit janë disa vakte ushqimore ditore të ekuilibruara dhe të vogla në distancë nga njëri-tjetri. Produktet e drithërave janë një furnizues shumë i mirë energjie për trurin. Ato mbrojnë qelizat e trurit për rëndësinë e madhe që ato kanë tek përqëndrimi, vëmendja dhe humori i mirë. Kini kujdes cilësinë! Cilësi sa më e mirë, me përmbajtje të lartë në minerale dhe vitamina.

 

Çfarë ofron SIGAL UNIQA?

SIGAL UNIQA GROUP AUSTRIA ofron dy (2) paketa 1-vjeçare për individë & familje për sigurimi për shëndetin tuaj dhe të familjes suaj: COMFORT, KM0 dhe MULTICENTRIKE – të cilat promovojnë kujdesin e hershëm shëndetësor, siguri edhe për shërbimet e marra në spital publik si edhe diagnozë të hershme e shërim i shpejtë. Zgjidhni paketën që funksionon më mirë për ju:

 

Zgjidh dhe BLI ONLINE 1 nga 3 paketat INDIVIDUALE të sigurimit të shëndetit që ju përshtatet më shumë duke klikuar në:

https://sigal.com.al/paketat-e-shendetit/#1560408035956-525028a5-311f

 

OSE,

 

Zgjidh dhe BLI ONLINE 1 nga 3 paketat FAMILJARE të sigurimit të shëndetit që ju përshtatet më shumë duke klikuar në:

https://sigal.com.al/paketat-e-shendetit/#1560408036019-710cda3d-3cb9

 

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë