Blog

6 arsye pse duhet të dëgjojme Audiobooks !

Nëse nuk jeni të sigurt nëse librat audio janë për ju, këtu janë shtatë arsye përse duhet të filloni të dëgjoni audiobooks në jetën tuaj.

  1. Preferenca

Disa njerëz preferojnë audio se sa teksti për të mësuar dhe ndoshta ju jeni një prej tyre. Nëse nuk ju pëlqen të lexoni, eksperimentoni me SIGAL audiobooks dhe shihni nëse kjo ju ndihmon me të mësuarit.

  1. Ruajtja më e mire në memorje

Nuk kemi gjetur asnjë dëshmi bindëse se leximi është më i mirë se dëgjimi, por ajo që dime me siguri është se në rast kombinimi i të dyjave, ju do të merrni më të mirën. Audiobooks ju ploteson njohurite e mëparshme për të forcuar informacionin.

Nëse e keni lexuar një libër para dhe pastaj dëgjoni versionin e audiobooks, do të mbani dhe do ta përforconi shumë më tepër informacion.

     3. Kurseni kohë

Sa më shumë që kemi multitasking (disa punë në një kohe), mund të jetë e dobishme dhe efektive. Audiobooks është e shkëlqyer në këtë aspekt pasi ju mund të dëgjoni gjatë kohës që jeni duke pastruar shtëpinë, duke palosur rrobat ose hekurosni.

    4. Efekti I zërit

Zëri I lexuesit në audiobooks mund të jetë inspirim dhe  frymëzues I shkëlqyer për gjëndjen tuaj emocionale . Zëri është nje vlerë e shtuar në një libër pasi ndikon në perceptimin e saktë të informacionit.

 5.  Efektive

Eshtë e vërtetë se librat konceptual dhe biografik janë shumë më mirë për tu dëgjuar se sa tekstet.

Mbase ndonjëherë një libër mund tju duket pak I merzitshëm kur e lexoni, por ne fakt nëse e dëgjoni në audiobooks ai mund tju shfaqet atraktiv.

       6. I përshtatshëm

Audiobooks janë vërtet të përshtatshëm. Ju mund ti degjoni audiobooks ne telefon, iPod, kompjuter dhe në makine. Gjithashtu është një avantazh pasi ju mund ta vazhdoni librin aty ku e keni lënë herën e fundit.

 

Së fundmi ne ju rekomandojmë të dëgjoni Audiobooks që SIGAL UNIQA sjell në tregun Shqiptar dhe ndërkombëtar ku jetojnë shqipfolës.

Vizitoni faqen www.audiobooks.al  dhe dëgjoni librin tuaj të preferuar.

 

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë