Blog

UNIQA INSURANCE GROUP LANÇON FUSHATËN E TARGETIMIT TË TALENTEVE TË REJA

Në vjeshtën e vitit 2022, UNIQA nisi fushatën e saj të parë të brandit të punëdhënësit në të gjithë Austrinë #startyourbetter – duke ftuar palët e interesuara të fillojnë një punë/karrierë në UNIQA.

MBI FUSHATËN E BRANDIT TË PUNËDHËNËSIT TË UNIQA 

Në vjeshtën e vitit 2022, UNIQA nisi fushatën e saj të parë të brandit të punëdhënësit në të gjithë Austrinë #startyourbetter – duke ftuar palët e interesuara të fillojnë një punë/karrierë në UNIQA.

Florian Graßmück, Ekspert i Brendimit të Punëdhënësit në UNIQA, zbulon në një intervistë idenë e fushatës dhe sfidat me të cilat përballen punëdhënësit sot.

Brandimi i punëdhënësit: çfarë tërheq talentet sot?

Në vjeshtën e vitit 2022, UNIQA nisi fushatën e saj të parë të brandimit të punëdhënësit në të gjithë Austrinë #startyourbetter – duke ftuar palët e interesuara të fillojnë një karrierë në UNIQA. Por çfarë e bën një punëdhënës tërheqës dhe si ndryshon ai nga konkurrenca? Dhënia e përgjigjeve të mira është veçanërisht e rëndësishme në kohën e mungesës së punonjësve të kualifikuar dhe ndryshimit të kërkesave në botën e punës. Ne folëm me ekspertin e brandimit të punëdhënësit në UNIQA, Florian Graßmück, për sfidat me të cilat përballen punëdhënësit, idenë e fushatës UNIQA dhe mënyrën se si do të zhvillohet në të ardhmen ky koncept.

Si një ekspert i brandimit të punëdhënësit, ju merreni intensivisht me UNIQA si një brand për punëdhënësit. Na tregoni: Cilat janë saktësisht detyrat dhe sfidat tuaja?

Brandimi i punëdhënësit është një temë kaq e gjerë saqë shpesh është e vështirë ta dallosh atë nga të tjerat. Në thelb, është gjithçka që ju bëni si punëdhënës, por gjithashtu gjithçka që nuk bëni si punëdhënës. Kjo formëson brandin e punëdhënësit dhe për këtë arsye është edhe fusha ime e përgjegjësisë. Një detyrë klasike është, për shembull, menaxhimi i prezencës sonë në internet si punëdhënës: Si është dizajnuar faqja jonë e karrierës, si paraqitemi në platforma të ndryshme të karrierës, çfarë informacioni ndajmë rreth botës së punës së UNIQA në LinkedIn, etj. Bashkëpunimi dhe Detyrave të mia i përkasin edhe ngjarjet me universitetet, studentët, panairet e karrierës. Është e rëndësishme të jesh gjithmonë i sinqertë dhe autentik. Një detyrë tjetër është të merrem me studimet dhe praktikat më të mira në temën e atraktivitetit të punëdhënësit dhe nxjerrja e masave specifike, p.sh. cilat përfitime të reja duhet të vendosim në UNIQA.

Në vjeshtën e vitit 2022 pati një fushatë reklamuese të UNIQA në mbarë Austrinë me thirrjen #fillomëmirë (#startyourbetter). Çfarë qëndron saktësisht prapa fillimit të idesë suaj më të mirë?

Për të qenë në gjendje të dallojmë UNIQA-n si punëdhënës nga konkurrenca, ne kemi nevojë për një kuptim të qartë se kush jemi ne si punëdhënës. Në mënyrë ideale, kjo duhet të jetë gjithnjë e më e thellë se disa fraza të përgjithshme. Në vitin 2022 u morëm intensivisht me cilësitë tona si punëdhënës në një projekt gjithëpërfshirës dhe zbuluam shumë. Nëse jeni të interesuar për më shumë detaje, duhet patjetër t’i hidhni një sy faqes sonë të karrierës.

Por vështrimi më i rëndësishëm është: UNIQA është punëdhënësi ku mund të filloni dhe të formësoni në mënyrë aktive përmirësimin tuaj individual. Prandaj, ne kemi zgjedhur pretendimin për të gjithë grupin #startyourbetter. Si një thirrje motivuese për veprim, si të thuash, për të filluar në UNIQA. UNIQA është vendimi për një jetë më të mirë. Ne e përcollëm këtë ide me fushatën e vjeshtës (e cila, meqë ra fjala, është fushata e parë e brandimit të punëdhënësit ndonjëherë në UNIQA).

A mund të shihni tashmë rezultatet e para të fushatës?

Bazuar në rezultatet e para të kërkimeve të tregut, mund të shohim se fushata është pritur mirë dhe se mesazhi që duam të dërgojmë është kuptuar mirë.  Për sa i përket aplikimeve, në dhjetor vura re se papritmas arritëm të plotësojmë një numër të madh pozicionesh dhe se disa aplikantë kishin krijuar tashmë një lidhje me fushatën në intervista. Sigurisht që ne jemi të lumtur për këtë.

Vazhdojmë të dëgjojmë për “luftën për talentin”.

Me çfarë sfidash përballen punëdhënësit sot?

Termi “luftë për talentet” është tani në buzët e të gjithëve dhe, në funksion të luftës së tmerrshme në Ukrainë, sigurisht që duhet trajtuar me shumë kujdes. Por nëse duam të qëndrojmë në këtë gjuhë, kam dëgjuar këtë thënie së fundmi: “Beteja për talentin më të mirë ka përfunduar. Talentet e fituan atë. Bizneset duhet të përshtaten.” Unë mendoj se kjo e përmbledh atë.

Ndryshimet demografike, ekonomike dhe sociale nënkuptojnë se tregu i punës po zhvillohet gjithnjë e më shumë në një treg punonjësish. Mbi të gjitha, profesionistë të trajnuar mirë dhe me kualifikim të lartë mund të zgjedhin punëdhënësin e tyre. Kjo do të thotë që ne si kompani duhet të ofrojmë gjithnjë e më shumë dhe duhet të gjejmë dhe t’i qasemi talenteve në mënyra të ndryshme nga sa kemi bërë disa vite më parë.

Brezat e ardhshëm fillojnë jetën e tyre të punës. Çfarë i përcakton gjeneratat Z & Y? Çfarë pritshmërish keni nga punëdhënësi juaj?

Ndonjëherë dëgjoj njerëz që thonë se të rinjtë nuk duan të punojnë më. Unë nuk mendoj kështu. Ata patjetër duan të punojnë, por ndryshe. Brezi i ri e ka kuptuar rëndësinë e mirëqenies mendore dhe fizike. Qëllimi i punës nuk është më vetëm fitimi i parave, por talentet e rinj duan të bëjnë punë domethënëse me të cilat mund të identifikohen. Për ta ndarë atë në dy fjalë kyçe: Gjenerata Y & Z presin fleksibilitet dhe një kontribut aktiv për mirëqenien nga punëdhënësi i tyre. Oferta bujare për punë me kohë të pjesshme, zyra në shtëpi, pushime, etj. Dhe mbi të gjitha oferta specifike që mbështesin shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Mendoj se në UNIQA tashmë jemi pozicionuar shumë mirë dhe u ofrojmë punonjësve tanë një gamë të gjerë përfitimesh, gjë që i mbështet ata në një jetë aktive dhe kuptimplote. Por një gjë është gjithashtu e qartë: ka gjithmonë vend për përmirësim.

Çfarë masash merr UNIQA për të mbajtur me sukses punonjësit e të gjitha brezave?

Siç është përmendur tashmë, besoj se ne ofrojmë shumë me modelet tona të punës (kohë e lirë, kohë e shkurtër thelbësore, opsione shumë fleksibël për zyra në shtëpi, subvencion për koston e zyrës në shtëpi, subvencione ushqimore, restorant të lirë dhe të shkëlqyer të stafit, etj.) dhe gjithashtu për stafin fizik. dhe mirëqenia mendore (kuponat Eversports, trajnime dhe këshilla falas për të gjithë punonjësit, përfshirë familjet e tyre) kujdeset mirë.

E gjithë lista e ofertave, përfitimeve sociale dhe përfitimeve të tjera është sigurisht edhe më e gjatë, por për mendimin tim, baza për këtë është vënia e fokusit te njerëzit dhe vëmendja e madhe ndaj nevojave të tyre.

Natyrisht, më shumë se thjesht një “përfitim” është një kulturë korporative në të cilën ne e trajtojmë njëri-tjetrin me vlerësim dhe respekt dhe në të njëjtën kohë kemi shtysën dhe dëshirën për t’i bërë gjërat të ndodhin së bashku. “Zyra jonë e Kulturës” siguron zhvillim të vazhdueshëm me një program kulturor gjithëpërfshirës.

UNIQA është një kompani ndërkombëtare në 18 vende.

Çfarë do të thotë kjo për brandimin e UNIQA si punëdhënës?

Kjo do të thotë që ne duhet të gjejmë ekuilibrin e përsosur në mënyrë që të perceptohemi uniformisht si kompani dhe si punëdhënës. Diçka që sigurisht do ta theksojmë me pretendimin e punëdhënësit në të gjithë grupin #startyourbetter. Nga ana tjetër, ne duhet të lejojmë mjaft liri dhe fleksibilitet për të qenë në gjendje t’i përgjigjemi veçorive specifike të vendit të tregut të punës dhe të jemi në gjendje të punojmë në mënyrë proaktive.

Një vështrim në të ardhmen: Sipas mendimit tuaj, cilat tendenca në brandimin e punëdhënësit dhe marketingun e personelit do të bëhen gjithnjë e më të rëndësishme në të ardhmen?

“Posto dhe lutu ishte dje” jo vetëm që lexohet mirë sepse rimon, por është edhe e vërtetë. Kjo do të thotë që thjesht postimi i një pune dhe pritja që njerëzit e talentuar të aplikojnë për të nëpërmjet faqes sonë të karrierës ose platformave të tjera të punës nuk do të çojë më në rezultatet e shpresuara në të ardhmen. Pse? Vetëm pesë për qind e të gjithë njerëzve që punojnë po kërkojnë në mënyrë aktive një punë të re, por 35% do të ishin të hapur për një ndryshim pune. Pra, ne duhet t’u afrohemi aktivisht këtyre njerëzve dhe nuk mund të presim më vetëm që aplikimet të kalojnë. Sipas mendimit tim, një tendencë tjetër është të bëhemi edhe më fleksibël dhe, për shembull, të reklamohen të gjitha pozicionet me kohë të pjesshme ose të zbatohen modele të reja menaxheriale si menaxhimi me kohë të pjesshme ose menaxhimi i dyfishtë.

Burimi: https://www.uniqagroup.com/grp/about-us/uniqa-stories/employer-branding-was-talente-anzieht.de.html?cmp=liunta2301&med=social&pub=li&grp=in&ad=unt&var=1&pos=li

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë