Blog

SIGURUESIT EVROPIANË

Disa fakte dhe shifra të shpejta

  • Siguruesit evropianë paguajnë 2.73 miliardë euro dëme në ditë dhe 997 miliardë euro dëme dhe përfitime në vit.
  • Siguruesit evropianë investojnë 10,433 miliardë euro në ekonomi.
  • Industria e sigurimeve është investitori institucional më i madh i Evropës, me një portofol ekuivalent ndaj 59% të Prodhimit të Brendshëm Bruto të Bashkimit Evropian.
  • Nëpërmjet 37 shoqatave anëtare të sigurimeve, siguruesit evropianë përfaqësojnë 3,900 sipërmarrje sigurimesh dhe risigurimesh të të gjitha llojeve dhe madhësive.
  • Industria e sigurimeve të Evropës ka 945,000 punonjës.
  • Siguruesit e Evropës sigurojnë 700 miliardë euro në prime jete, 409 miliardë euro në prime pasurie dhe aksidentesh dhe 149 miliardë euro në prime shëndeti çdo vit.
  • Në total, siguruesit evropianë arrijnë në 1,254 miliardë euro prime të shkruara.

Marrë nga: https://www.insuranceeurope.eu/

Imazhi nga: Reuters

 

 

 

 

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë