Blog

SIGURONI SHTËPINË TUAJ 360 GRADË

VETËM NË SIGAL UNIQA GROUP AUSTRIA BLINI ONLINE! KURSENI KOHË DHE PARA!

https://sigal.com.al/pasuri-dhe-garanci/sigurimi-i-prones-dhe-pergjegjesise/sigurimi-i-shtepise/

PO SIKUR…?

Si funksionojnë hajdutët e shtëpive dhe si mund të mbroheni

Një ide e shkëlqyer horrori: Kthehesh në shtëpi duke ëndërruar mbi një mbrëmje shplodhëse dhe të këndshme në shtëpi, por ajo që ju pret është dritare të thyera, dyer të dëmtuara, dikush ka hyrë në apartamentin tuaj. TV, bizhuteritë dhe gjëra të tjera me vlerë nuk janë më aty. Studimet tregojnë se, hajdutët preferojnë më shumë shtëpitë dhe apartamentet private me apo pa sistem mbrojtjeje që këta grabitqarë të mund të punojnë pa i parë apo shqetësuar askush. Ja se çfarë bëjnë hajdutët:

  • Ata kanë për qëllim që të bëjnë aa më shumë vjedhje dhe sa më shpejtë që të jetë e mundur me sa më pak përpjekje;

  • Ata operojnë në grupe të vogla me dy deri në katër persona;

  • Ata ruajnë që të hyjnë në një kohë kur nuk ka asnjë njeri në shtëpi, p.sh., në mëngjes ose në muzg;

  • Hajdutët targetojnë ato apartamente ose shtëpi që kanë askses të mirë, që ndodhen në periferi, objekte të pasiguruara ose të padukshme, aparatamente në katet më të ulta ose më të larta.

Lajmi i mirë është se, megjithëse, numri i tentativave për vjedhje është rritur, proporcioni i vjedhjeve të suksesshme ka rënë. Me disa masa shumë të thjeshta sigurie ju mund t’ia vështirësoni punën këtyre hajdutëve, madje edhe ti bëni që ata të heqin dorë.

Çfarë i trëmb hajdutët

Disa këshilla të shpejta

  • Masa elektronike sigurie si doreza të veçanta dritaresh dhe sisteme alarmi që ofrojnë një mbrojtje të mirë;

  • Tokat që kanë një fushëpamje shumë të mirë apo që frekuentohen shpesh ose komplekset rezidenciale;

  • Komshinjtë e kujdesshëm;

  • Kasaforta të brendshm në shtëpi për gjërat e çmuara.

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë