Blog

SI T’I BËJMË SHTËPITË TË SIGURTA PËR FËMIJËT

Fëmijët janë të këndshëm…u prisni Meri sapo doli nga frigoriferi! Epo, fëmijët kërkojë punë gjithashtu. Si ta bëni shtëpinë tuaj të sigurt për fëmijët me disa këshilla të thjeshta.

Uluni në gjunjë! Po, seriozisht. Zvarrituni nëpër apartamentin tuaj që të krijoni një ide mbi këndet dhe objektet që mund të irritojnë fëmijët tuaj. Fëmijët e vegjël në veçanti, janë profesionistë për t’i kthyer objektet e jetës së përditshme në diçka të rrezikshme. Këtu do të gjeni disa këshilla shumë bazike.

Mbulojini vendet e nxehta

Fëmijët e vegjël janë kaq të interesuar për cilësitë fizike të nxehtësisë saqë duan ta provojnë atë në vet lëkurën e tyre. Një gril për mbrojtjen nga soba për t’u siguruar që fëmijët tuaj të kenë gishtërinj të shëndetshëm dhe që janë të disponueshme me çmime relativisht të lira.

Kujdes nga këndet

Për të llogaritur këndet, ju duhet të afroheni aq afër fytyrës suaj saç do të bënte fëmija juaj.

Më mirë pa xhama

Fëmijët nuk i kanë qejf ciflat, kështu që mbajini vazot dhe xhamat larg tyre. Për dyert me xhama, ndihmojnë vendosja e mbrojtjes nëpërmjet filtrave të xhamave.

Vendosni në vende të sigurta pajisjet elektrike

Pajisjet elektrike nuk duhet të jenë të disponueshme për fëmijët, madje as kabllot e tyre. Më mirë parandaloni duke mos i lënë kabllot që të varen dhe pas përdorimit të pajisjeve elektrike t’i largoni ato nga vendi i përdorimit.

Mbajini objektet e rrezikshme larg fëmijëve

Vendosini objektet e rrezikshme në vende të paaksesueshme, për shembull, sa më lart që të jetë e mundur, të kyçuara me çelës. Përveç medikamenteve, produkteve kozmetike, agjentëve të pastrimit ose thikat, objektet e rrezikshme gjithashtu përfshijnë bateritë, llastikët dhe qeset plastike.

 

Siguroni dritaret, ballkonet, dyert dhe shkallët

Për fëmijët e vegjël, ju mund të siguroni shkallët me një gril mbrojtëse. Dyert e vogla përpara shkallëve shërbejnë gjithashtu që të vegjëlve të mos u ngecin gishtërinjtë nëpër to, idealisht në vende sa më larg që të jetë e mundur, duke parandaluar që fëmijët tuaj të hapin derën e ballkonit dhe dritaret.

Fiksojini raftet në mur

Kur fëmijët shikojnë një dollap për ta është si një ftesë që të ngjiten dhe t’i shkundin ato, kështu fiksojini ato gjithmonë në mur me mbajtëse sigurie.

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë