Blog

PUNËT E PRANVERËS

Këshilla për mirëmbajtjen e shtëpisë

Dimri mund të rezultojë me pasoja të rënda për shtëpinë tuaj, kështu që pranvera është koha e përsosur për të bërë riparimet e rëndësishme.

Jo vetëm që këto riparime do ta bëjnë më të bukur shtëpinë tuaj por ato do t’ju ndihmojnë gjithashtu që të shmangni kryerjen e riparimeve më të shtrenjta më vonë.

  1. Kontrolloni tjegullat e çatisë dhe oxhakun

Le të fillojmë nga sipër. Bora, akulli, ngrirja dhe shkrirja mund të dëmtojnë tjegullat e çatisë, duke shkaktuar shtrëngimin ose lirimin e tyre.

Tjegullat që mungojnë apo që janë dëmtuar duhen zëvendësuar nga një specialist çatie për parandalimin e dëmtimeve të mëtejshme nga uji. Pyeteni këtë specialist nëse ai/ajo janë të kualifikuar për inspektimin e oxhakut tuaj (nëse keni një të tillë) për të parë për krisje dhe për t’i mbushur/riparuar ato sipas nevojës.

  1. Pastroni dhe inspektoni ulluqët

Ullukët e bllokuar apo të dëmtuar mund të lejojnë rrjedhjen e ujit tek muret apo futjen e ujit në bodrum në vend që të shërbejnë për shkakrimin e tyre jashtë shtëpisë suaj.

Pastroni papastërtitë nga ullukët dhe burimet e rrjedhshme dhe zëvendësoni seksionet e dëmtuara.

  1. Ndreqni të çarat e betonit

Të çarat në rrugët prej betoni dhe të çarat në pishinë mund të përkeqësohen me kalimin e kohës.

Për parandalimin e dëmtimeve të mëtejshme dhe shmangien e rreziqeve të lehta, pastroni zonën me presion dhe më pas vulosini të çarat ose mbushini ato me silikon.

  1. Mirëmbajtja e Kondicionerëve

Njësitë e Ajrit të Kondicionuar përdoren më shumë gjatë verës, kështu që përdoreni pranverën për t’i bërë ato gati.

Një teknik i kualifikuar mund të pastrojë sistemin për të mundësuar operimin e tyre me efiçiencë. Gjithashtu ju duhet të krasisni bimët që ndodhen afër tyre dhe që mund të bllokojnë rrjedhjen e ajrit.

  1. Lyerja

Lyerja e të çarave apo boja e gërvishtur jo vetëm që do ta bëjë shtëpinë tuaj që të duket më mirë, por ajo e mbron gjithashtu atë nga elementët.

Gjatë inspefikimit të mureve të jashtme nëse kanë nevojë për lyerje, kontrolloni gjithashtu murin për dëmtime apo hapje/të çara që janë zhvilluar gjatë dimrit dhe kërkojini një kontraktori të liçensuar për t’i riparuar ato.

Pranvera është gjithashtu një kohë e përsosur për të rishikuar sigurimin e shtëpisë suaj. Me ndryshimet e shtëpisë suaj, po kështu ndryshojnë edhe nevojat e shtëpisë suaj për sigurim.

Na kontaktoni për t’u siguruar që sigurimi i shtëpisë suaj të rritet bashkë me ju.

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë