Blog

PINI ÇAJ JESHIL!

Fakti që çaji jeshil ka shumë efekte pozitive është tashmë një temë për të cilën janë bërë kërkime të shumta. Por sa shumë prej tij, të çfarë cilësie dhe çfarë e bën atë saktësisht kaq të shëndetshëm?

Çaji jeshil dhe çaji i zi dallojnë në prodhimin e tyre: Ndërkohë që, gjethet e çajit të zi oksidohen, gjethet e çajit jeshil ngrohen, piqen ose avollohen. Këto parandalojnë oksidimin dhe çaji përfton të gjithë përbërësit aktiv tek gjethet e freskëta.

Çfarë ka në të

Çaji jeshil përmban një kombinim unik të përbërësve aktiv biologjik që gjenden tek kjo bimë dhe që ka efekt antioksidues. Këto përfshijnë të ashtuquajturin polifenol, i cili redukton inflamacionin në trup dhe e ndihmon atë për të luftuar kundër qelizave kancerogjene. E fundit, por jo më pak të rëndësishme: Vitamat A, B dhe B2, si edhe kalçium, kalium, fosfat, magnez, kopër, zink, nikel dhe karoten.

Varieteti i varieteteve nga Japonia, Kina ose India

Çdo lloj çaji jeshil është unik në termat e efekteve t flourur  tyre shëndetësore dhe shijes. Diçka e tillë është rezultat i metodave të ndryshme të kultivimit, përpunimit, kohës së korrjes, si edhe nga përbërësit e bimëve të përdorura në çdo rast.

 

Ka rreth 1,500 varietete, disa në Kinë, (Gunpowder, Yunnan…), disa në Japoni (Bencha, Genmaicha, Tencha…), dhe gjithashtu edhe në Indi (Nilgiri, Assam, Darjeeling ).

 

Varietetet kineze të pjekura në tiganë shpesh kanë shije të thartë, tymuese, dhe prej luleje, ndërsa varietetet japoneze, çajrat jeshil të avullosur janë të karakterizuar nga freskia dhe shija barishtore.

 

I freskët dhe natyral

§  Gjethe çaji jeshil me ngjyrë të freskët jeshile  (jo shumë të mjegulluara)

§  Natyrale (pa shtesa, të tilla si agjentët aromatikë ose ngjyruesit)

§  Gjethe të plota

§  Hemogjeniteti i gjetheve (gjethe çaji të së njëjtës ngjyrë dhe madhësi)

 

Gjethe të vogla, impakt i madh  

Thuhet se, çaji jeshil ka një sërë efektesh. Për shembull, ai duhet të reduktojë rrezikun nga kanceri, fuqizon sistemin imunitar, stabilizon nivelet e kolesterolit dhe mbron zemrën dhe enët e gjakut. Ai përdoret gjithashtu për të rënë në peshë, dhe shumë më shumë. Ndonëse për efektet e tij të shumta janë kryer shumë kërkime, aplikohet gjithmonë i njëjti parim: asnjë ushqim i vetëm nuk mund të bëjë mrekulli. Megjithatë, në kontekstin e një jete të shëndetshme, çaji jeshil është një aleat i dobishëm.

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë