Blog

PËRSE GRATË JANË TË MIRA NË MENAXHIMIN E PARAVE?

A ju duken tematikat financiare të frikshme? Nuk ka përse të jetë kështu. Këtu do të gjeni disa këshilla praktike mbi hapat e parë për një të ardhme financiare të sigurt.

“Investimet janë kaq të komplikuara”, ose: “Nuk kam asnjë plan financiar, gjithçka do të zgjidhet vetë”. Nëse këto pohime ju tingëllojë si të njohura, atëherë është koha për të vperuar! Sepse gratë në veçanti kanë nevojë për një strategji të qëndrueshme për të ardhmen e tyre financiare për shkak të hendekut në të ardhura ndërmjet grave dhe burrave dhe për pasojë edhe hendekut në pensionin e tyre më vonë në jetë pasi ato të kenë dalë në pension.

Çfarë përfshin një plan tipik femëror?  

Gratë janë investitore të mira për dy arsye kryesore:

1.       Gratë i bëjnë planifikimet e tyre financiare në një mënyrë më të strukturuar

Shpesh gratë veprojnë si menaxhere të familjeve dhe miqve të tyre, si edhe të kohës së lirë. Ato duhet të bëjnë disa gjëra në të njëjtën kohë. Diçka e tillë nuk mund të mjeshtërohet pa një mendim të strukturuar. Kjo qasje kërkohet për investimet financiare dhe është një avantazh shumë i mirë.

2.       Gratë veprojnë në një mënyrë më të sigurt dhe të orientuar ndaj një objektivi

Ndonëse, burrat kanë tendencën që të mbështesin investimet në aksione, kriptomonedha apo investimet që i përgjigjen instiktit të kumarit dhe që premtojnë fitime të shpejta, përvoja tregon se gratë i qasen këtyre tematikave në një mënyrë më të kujdesshme dhe të sigurt. Ju keni një plan të madh, i keni vendosur vetes objektiva të qarta dhe punoni vazhdimisht për t’i arritur ato. Këto masa janë ato që ju bëjnë një planifikues financiar të mirë. Gratë janë të vetëdijshme se një ndryshim i vazhdueshëm në investime është gjithashtu i shoqëruar me pagesa/tarifa. Atyre iu duhet më shumë kohë për të vendosur mbi një strategji, por në çastin kur ata e marrin vendimin ato janë besnike ndaj strategjisë së zgjedhur prej tyre.

Këshilla financiare për jetën e përditshme dhe të ardhmen

Për ata që nuk po merren ende me menaxhimin e të ardhmes së tyre financiare, këtu do të gjeni disa këshilla praktike:

Inventari i detajuar

Sa para kam dhe sa para shpenzoj? Këtë tablo të përgjithshme duhet ta ndani në tri pjesë:

  1. Cilat janë kostot fikse?
  2. Cilat janë kostot e variueshme – pushimet, restorantet, argëtimi?
  3. Çfarë shume mund të përdor për kursime dhe pension?

Skema me tri llogari

Skema me tri llogari do të thotë: Të dy partnerët të kenë secili nga një llogari me vete, si edhe një llogari të tretë të cilën ata e ndajnë dhe ku kontribuojnë bashkërisht – për shembull, bazuar në të ardhurat e tyre – dhe me të cilat mbulohen të gjitha kostot fikse. Në këtë mënyrë, secili nga partnerët në marrëdhënie monitoron financiat e tyre duke ruajtur në këtë mënyrë pavarësinë e tyre financiare dhe paralelisht me këtë të kujdesen dhe për llogarinë e tyre të përbashkët.

 

 

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë