Blog

PENSIONET, 43% E EVROPIANËVE NUK PO KURSEJNË PËR PENSION

Siguruesit janë aktorë kyç për përballimin e sfidës së pensioneve

Duke qenë se, sistemet tradicionale, të drejtuara nga shteti në Evropë janë nën presionin e kufizimeve në rritje nga sfidat demografike, sistemet me shumës shtylla po shikohen gjerësisht si një mënyrë efektive për të siguruar qëndrueshmërinë dhe përshtatshmërinë e ofrimit të pensionit në pleqëri. Siguruesit luajnë një pjesë të madhe në sistemet me shumë shtylla, duke qenë se ata ofrojnë pensione të konsiderueshme profesionale dhe personale.

Kyç për t’u siguruar që njerëzit të kenë mjete financiare në pleqëri është krijim i një mjedisi rregullator për të ardhmen, duke fuqizuar performancën dhe diversitetin e produkteve të pensionit. Duhen lejuar siguruesit që të luajnë rolin e tyre në përballimin e hendekut të kursimeve për pensionet. Gjithashtu nevojitet mbështetja e një qeverisje të mirë dhe garancia që njerëzit të kenë informacion të qartë dhe sigurinë që të jenë të përgatitur për pensionet e tyre. Për këto arsye, siguruesit evropianë janë të angazhuar me politikëbërësit e BE-së në të gjitha debatet që prekin pensionet.

Marrë nga: https://www.insuranceeurope.eu/

Imazhi nga: https://www.expatnetwork.com/

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë