Blog

NUK KA MË JUSTIFIKIME: ZBATONI ME SUKSES VENDIMET E SHËNDETSHME

Ka shumë vendime të shëndetshme për një jetë më të mirë: të hash në mënyrë të shëndetshme, të lëvizësh më shumë, të kesh më shumë kohë në dispozicion. Megjithatë, shumica e vendimeve në një fillim viti të ri dështojnë pas javëve të para. Por nuk ka përse të jetë kështu. Më poshtë do të gjeni disa këshilla për zbatimin e suksesshëm të vendimeve të shëndetshme përgjatë të gjithë vitit.

1.      Ndryshoni gradualisht zakonet e këqia

Nëse dëshironi që të ndryshoni zakonet e këqia, ju duhet të keni një plan të mirë. Sepse ndryshimet nuk ndodhin brenda natës. Shumë hapa të vegjël çojnë në suksesin e dëshiruar.

2.      Qëllimet e mira kanë nevojë për qëllime të qarta

Nëse dëshironi që të ruani një dietë të shëndetshme ushqimore, mos bëni shumë plane. Ndryshimet e vogla në jetën e përditshme përmirësojnë gradualisht zakonet e këqia të të ngrënit. Për shembull, në mars, mund të planifikoni të përfshini pesë vakte me fruta dhe perime në ditë. Provoni më shumë drithëra në muajin prill dhe shmangni sheqerin në muajin maj.

Kur vjen puna për arritjen e objektivave, vizualizimi është fjala magjike: përfytyroni se si do të jetë kur ju të keni arritur objektivat tuaj. Përfytyroni veten në “trupin tuaj të ndryshuar për mirë”. Vetëm kur mund të përfytyroni në mënyrë të gjallë qëllimet tuaja, ju do të jeni gati për të ndryshuar veprimet tuaja së brendshmi.

3.      Humbisni peshë bashkë sesa vetëm

Gjeni aleatë. Me anëtarët e familjes ose me kolegët, me të cilët mund të shkëmbeni përvojat ose të lini takime sporti.

3 këshilla se si të hani sa më shëndetshëm

  • Mos blini çokollatë ose patatina

Atë që nuk e keni në shtëpi nuk mund ta hani. Në vend të kësaj, mbushini raftet tuaja me perime dhe tasin e frutave me fruta dhe perime të sezonit. Çdo njeri që ka fruta ose perime me çdo vakt, është duke e dendur trupin e tij/saj me përbërës të shëndetshëm.

  • Shmangni sheqerin

Sheqeri ngatërron nivelet tuaja të sheqërit në gjak dhe ju bën që të keni uri. Në vend të kësaj, përdorni drithëra. Këto ofrojnë vitamina dhe minerale, si edhe një zinxhir të gjatë karbohidratesh dhe fibrash që ju plotësojnë për një kohë të gjatë.

  • Hartoni një plan për ushqyerjen tuaj gjatë javës

Planifikojini vaktet tuaja dhe kini gjithmonë gati një sanduiç të shëndetshëm. Sepse uria çon në ngërnien e sanduiçve të pashëndetshëm që përmbajnë shumë yndyrna dhe sheqer.

4.      Përcaktoni dhe përmbajuni sporteve që keni vendosur për të ndjekur

Takimet fikse për sportet bëhen një pjesë fikse e planit javor pas disa javësh. Trajtojini këto takime sportive si një takim të rëndësishëm biznesi ose si një takim; takimet mund të shtyhen nëse është e nevojshme, por nuk mund të anullohen kurrë pa u zëvendësuar?

 

3 këshilla për më shumë ushtrime fizike

  • Gjeni sportin e duhur për ju. Argëtimi është motivacioni më i mirë.
  • 2-4 ushtrime në javë janë më mirë sesa një i gjatë. Bëj një ditë pushim ndërmjet.
  • 20 minuta janë të mjaftueshme për fillestarët. Kohëzgjatja e trajnimit mund të rritet gradualisht.

5.      Ju duhet të keni gati një plan B

Nëse ju kërkoni që të zbatoni me sukses vendimet e shëndetshme, ju duhet të jeni të vetëdijshëm mbi vet justifikimet tuaja – dhe të planifikoni bazuar mbi to që të mos t’ju prishet mëndja nga plani juaj. Vrapuesit në kohë të mirë duhet të kenë një alternativë B për ditët me shi, ngrënësit e stresuar duhet të kenë karrota në vend të çokollatës në zyrë nëse kanë sulme urie etj.

3 këshilla për më shumë qetësi

  • Relaksimi i rregullt forcon sistemin imunitar dhe redukton stresin:

15 minuta janë mjaftueshëm për të filluar ditën në mënyrë të relaksuar. Ushtrimet e relaksimit ndihmojnë në rikarikimin e baterive pas periudha stresi.

  • Planifikoni pushime të rregulta në jetën tuaj të përditshme:

Përpiquni që të mos i humbisni ato edhe në kohë stresuese. Rikuperimi aktiv është një aftësi që mund të trajnohet si një muskul. Gjëja kryesore është mprehja e vetëdijes në jetën e përditshme. Nëpërmjet ushtrimeve të vetëdijshme, ju mësoni të përqëndroheni duke qenë këtu dhe tani në situata stresuese dhe që të qëndroni më të relaksuar.

  • Shpërblejeni veten me diçka që është e mirë për ju:

Një banjë të ngrohtë, muzikë të mirë, një shëtitje, ose thjesht “mos bëni asgjë”?.

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë