Blog

DISA NGA HUMBJET MË TË MËDHA NGA KATASTROFAT NATYRORE NËPËR BOTË

Tërmetet, tsunamet, përmbytjet, tornadot, zjarret janë shkaktarët kryesorë të katastrofave të mëdha natyrore, me pasoja miliarda Dollarë dëme.

Dëmet nga katastrofa të tilla janë rritur, nga 27 miliardë Dollarë që u përllogaritën në vitin 2010 në 43 miliardë Dollarë në vitin 2011. Në 2011-ën, një katastrofë e rrallë natyrore, që ndodhi përgjatë gjysmës së parë të vitit, shkaktoi dëme që u përllogaritën në 60 miliardë Dollarë. Humbjet më të mëdha u shkaktuan nga tërmeti në mars 2001 në Japoni, ku vetëm Munich Re pagoi 30 miliardë Dollarë dëme. Edhe Britania e Madhe nuk mbeti pa u prekur nga katastrofa natyrore. Në gjysmën e parë 2011-ës, një stuhi e fuqishme shkaktoi 23 miliardë Dollarë dëme të siguruara, përveç miliarda dëme të tjera të pasiguruara.

15 katastrofat më të kushtueshme për industrinë e sigurimeve, vetëm për vitin 2010, renditur nga më e shtrenjta tek më e lira:

1 – Tërmeti në Kili, 27 shkurt – 8 miliardë Dollarë dëme të siguruara.

2 – Tërmet në Zelandën e Re, 4 shtator – rreth 4.5 miliardë Dollarë dëme të siguruara.

3 – Stuhia Xynthia në Europë, 27 shkurt (Gjermani, Francë, Belgjikë etj) – rreth 2.8 miliardë Dollarë dëme të siguruara.

4 – Stuhi, tornado dhe përmbytje në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, 4 tetor – rreth 2.2 miliardë Dollarë dëme të siguruara.

5 – Përmbytje prej shirave të rëndë në Australi, 23 dhjetor – rreth 2.1 miliardë Dollarë dëme të siguruara.

6 – Stuhi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, 12 maj – 2 miliardë Dollarë dëme të sigururara.

7 – Stuhi në SHBA, 13 mars – mbi 1.2 miliardë Dollarë dëme të siguruara.

8 – Stuhi në Australi, 22 mars – 1.1 miliardë Dollarë dëme të siguruara.

9 – Stuhi në Australi, 6 mars – rreth 1.1 miliardë Dollarë dëme të siguruara.

10 – Shpërthim në Gulf of Mexico, 20 prill – 1 miliardë Dollarë dëme të siguruara.

11 – Përmbytje në SHBA, 30 prill – 820 milionë Dollarë dëme të siguruara.

12 – Përmbytje në Francë, 15 qershor – 818 milionë Dollarë dëme të siguruara.

13 – Tornado, stuhi dhe përmbytje në SHBA, 20 korrik – 785 milionë Dollarë dëmet të siguruara.

14 – Përmbytje në Kinë, 29 maj – 761 milionë Dollarë dëme të siguruara.

15 – Stuhi në SHBA, 10 qershor – 695 milionë Dollarë dëme të siguruara.

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë