Blog

6 PËRGJIGJE TË THJESHTA MBI SIGURIMIN E SHTËPISË

Koha e leximit: 5 minuta

Çfarë mbulon sigurimi i shtëpisë?

Nëse pyetja juaj është, çfarë mbulon sigurimi i shtëpisë me saktësi? – keni ardhur tek vendi i duhur. Ne jemi këtu për t’iu përgjigjur pyetjeve më të zakonshme të sigurimit të shtëpisë sa më thjeshtë. Le të fillojmë me një përmbledhje të shpejtë: Sigurimi i shtëpisë përfshin pesë lloje mbulimi:

 • Mbulimin e banesës (strukturën/ndërtesën e shtëpisë suaj) – risk i hapur;
 • Mbulimin e strukturave të tjera (oborrin, gardhin, garazhdin) – risqe të hapura;
 • Pasuritë personale (gjërat tuaja) – risqe të emërtuara;
 • Mbulimin e përgjegjësisë e cila i referohet dëmtimeve trupore apo dëmtimin e pronës së njerëzve të tjerë (apo të gjërave të tyre) si rezultat i veprimeve tuaja, në shtëpinë tuaj;
 • Pagesat mjekësore që do t’ju duhet t’i paguani si fatura mjekësore, që ndodhin nëse një i ftuar dëmtohet në shtëpinë tuaj;

Çfarë janë risqet e hapura dhe risqet e emërtuara?

Një risk është diçka që mbulohet nga polica juaj. Risk i hapur do të thotë që kompania juaj e sigurimit do të mbulojë për çdo gjë që mund të ndodhë, vetëm nëse diçka është specifikisht e përjashtuar. Në policën standarde të sigurimit të shtëpisë, strukturat tuaja (shtëpia, gardhi, garazhdi, etj) mbulohen nga risqet e hapura, dhe gjërat tuaja (paisjet shtepiake, laptopi, TV, etj) mbulohen nga risqet e emërtuara.

A mbulon sigurimi i shtëpisë dëmtimet nga uji?   

Përgjithësisht, nëse shkaku i dëmtimeve nga uji është i papritur dhe aksidental, ato mbulohen nga sigurimi i shtëpisë. Për shembull, nëse ju prishet pjatalarësja, apo nëse ju shpërthejnë tubacionet, apo nëse çahen tubacionet e lavatriçes, ju jeni të mbuluar. Polica e sigurimit do të mbulojë të dyja, strukturën e shtëpisë dhe gjërat tuaja personale në shtëpi është ato dëmtohen nga uji.

KUR NUK MBULOHET dëmtimi nga uji

Sigurimi i shtëpisë nuk mbulon dëmtimin nga uji kur është pasojë e:

 • Çështjeve të lidhura me mirëmbajtjen (si p.sh., një rrjedhje e vazhdueshme);
 • Kanalizimet e jashtme të ujrave të zeza apo të kullimit;
 • Myku, kalbja, gërryerja;
 • Përmbytja.

A mbulon sigurimi i shtëpisë mykun?

Jo.

Myku i krijuar me kalimin e kohës nuk mbulohet. Po myku që shfaqet tek dushi apo poshtë lavamanit tuaj? Ju duhet t’i adresoni ato menjëherë sepse këto nuk mbulohen nga polica e sigurimit. Diçka e tillë do të konsiderohet neglizhencë nga ana juaj dhe kompania e sigurimit nuk do t’ju mbulojë.

Përse? Kompanitë e sigurimit presin që pronarët e shtëpive të kujdesen në mënyrë proaktive për këto çështje përpara se ata të paraqesin kërkesën për dëmshpërblim tek siguruesi.

A i mbulon sigurimi i shtëpisë rrjedhjet e çatisë?

Varet nga shkaku i rrjedhjeve!

KUR MBULOHEN rrjedhjet e çatisë 

Rregulli i përgjithshëm: Rrjedhjet e çatisë mbulohen nëse ato shkaktohen nga ngjarje të papritura, aksidentale. Nëse çatia juaj fut ujë për shkak të rrëzimit të një peme, apo nga një stuhi, breshër, vandalizëm, nga pesha e akullit, apo e borës, ju jeni të mbuluar. Le të themi se, ndodh një stuhi, duke shkaktuar shkuljen e tjegullave të çatisë së shtëpisë suaj, duke bërë që shiu të futet brenda. Sigurimi i shtëpisë do t’ju mbulojë, duke qenë se kjo është diçka e papritur.

KUR NUK MBULOHEN rrjedhjet e çatisë

Përgjithsësisht, rrjedhjet e çatisë nuk janë të mbuluara kur ato ndodhin për shkak të ngjarjeve graduale, të tilla si:

 • Vjetërsia;
 • Myku, kërpurdhat, apo kalbja;
 • Neglizhenca;
 • Mirëmbajtja e papërshtatshme;
 • Zogjtë, parazitët, brejtësit, insektet.

Përse nuk mbulohen këto ngjarje? Kompanitë e sigurimi besojnë se, njerëzit duhet të ndërmarrin disa masa për parandalimin e rrjedhjeve të çatisë nga këto shkaqe. Ashtu si ne, çatitë kanë nevojë për mirëmbajtje.

A mbulon sigurimi i shtëpisë dëmtimin nga pemët?

Varet se çfarë e ka shkaktuar rrëzimin e pemëve.

KUR MBULOHET rrëzimi i pemëve

Ashtu si gjërat e tjera, dëmtimi nga pemët mbulohet nëse shkaku është i papritur dhe aksidental. Kështu, nëse një stuhi shkakton rrëzimin e një peme, sigurimi i shtëpisë do të mbulojë kostot që ju të dilni nga ky lëmsh. Edhe më mirë akoma: Nëse e njëjta pemë ishte në oborrin e fqinjëve tuaj, dhe jo tuajin, sigurimi i shtëpisë do t’ju mbulojë gjithsesi.

KUR NUK MBULOHET rrëzimi i pemëve

Le të themi që një pemë në oborrin tuaj nuk duket edhe aq mirë. Ju e dinit që ajo po kalbej, por ju nuk bëtë asgjë lidhur me këtë. Pastaj, ndodh një stuhi, dhe ajo e rrëzon totalisht përdhe pemën, duke dëmtuar shtëpinë tuaj. Në këtë skenar, sigurimi i shtëpisë nuk do t’ju mbulojë.

Përse? Megjithëse, stuhia është një rrezik i mbuluar, situata mund të ishte parandaluar, duke qenë se pema kishte kohë që ishte kalbur.

A mbulon sigurimi i shtëpisë vjedhjet?

Sigurisht që, po!

KUR MBULOHET vjedhja

Sigurimi i shtëpisë mbulon rastet e vjedhjes se paisjeve shtepiake brenda ambjenteve te shtepise si pasoje e hyrjes me force ne keto ambjente.

KUR NUK MBULOHET vjedhja

Kur flasim për vjedhje, disa lloje artikujsh kërkojnë vëmendje të veçantë: paratë kesh, dhe artikujt e çmuar. Para së gjithash, përgjithësisht ka një limit mbi se sa do të jetë shuma që mund t’ju rimbursojë kompania juaj e sigurimit nëse ju vjedhin para kesh në shtëpinë tuaj. Rrjedhimisht, jo të gjitha paratë e vjedhura mund të mbulohen nga sigurimi.

A mbulon sigurimi i shtëpisë riparimin e çatisë?

Ndonjëherë.

KUR MBULOHET riparimi i çatisë

Dëmtimi i çatisë tipikisht mbulohet nga risqet e sigurimit të policës. Kjo përfshin nga dëmtimi i çatisë deri tek dëmtimi i garazhdit dhe strukturave të tjera në pronën tuaj. Më specifikisht, çatia juaj është e mbuluar nga të gjitha risqet që mund të shkaktojnë dëm: si zjarri, era, breshëri. Kështu, nëse çatia juaj dëmtohet nga breshëri, apo rrëzimi i një peme gjatë një stuhie, polica juaj e sigurimit do t’ju vijë në ndihmë.

KUR NUK MBULOHET riparimi i çatisë

Riparimi i çatisë nuk mbulohet nëse dëmtimi shkaktohet nga:

 • Vjetërsia;
 • Myku, kërpurdhat, apo kalbja;
 • Neglizhenca;
 • Mirëmbajtja e papërshtatshme;
 • Zogjtë, parazitët, brejtësit, insektet.

Këshilla jonë: Inspektojeni çatinë e shtëpisë suaj çdo dy vjet. Dhe nëse ndodh diçka, prisni deri sa kompania e sigurimit ta inspektojë atë në mënyrë të vlerësojnë dëmin që keni pësuar.

A jeni gati për të blerë?

➡ZGJIDH një nga PAKETAT E SIGURIMIT që ju ofron SIGAL UNIQA:

✅Standarde

✅E argjendtë

✅E artë

➡️BLI ONLINE📲 SIGURIMIN E SHTËPISË🏠
https://sigal.com.al/pasuri-dhe-garanci/sigurimi-i-prones-dhe-pergjegjesise/sigurimi-i-shtepise/

#sigal #sigaluniqa #BuyOnline #safe #fast #24/7 #HomeInsurance #BliOnline #Esigurt

Arkivat

SIGAL UNIQA ju ofron paketa të ndryshme sigurimi për ...

Individe

Dëshironi të siguroni shëndetin, makinen apo pronën tuaj. Tani ju mund te blini siguracionin tuaj online.

Lexo më shumë

pr_interpr_s213_t1067_i1632

Biznes Micro / SME

Të kesh një biznes të vogël apo të mesëm ka sfidat e veta ndaj në SIGAL UNIQA kemi ndërtuar paketa sigurimi për ju.

Lexo më shumë

despre-cariere-small_s44_t494_i491_s213_t1065_i1618

Korporate

Cdo biznes i cili ka xhiro vjetore mbi 250 milione lek te reja konsiderohet biznes V.I.P ose Biznes Korporate.

Lexo më shumë