Blog Top

UNIQA NË RAJONIN E EVROPËS QËNDRORE DHE LINDORE: ZGJIDHJE NOVATORE PËR SIGURIMIN E SHËNDETIT

Duke u kujdesur si ne për një komunitet prej 16 milionë njerëzve në 18 vende, ne e konsiderojmë si misionin tonë si trajnerë frymëzues për të përmirësuar jetën e klientëve tanë dhe të dashurve të tyre me produkte dhe shërbime novatore të cilët përfitojnë drejtpërdrejt nga ata dhe shpesh mund të jenë të jenë asete të përditshme në jetët e tyre, veçanërisht në fushën e shëndetit dhe parandalimit.

Premtimi ynë nuk është vetëm të parandalojmë pasojat e sëmundjes, dëmtimit dhe humbjes, por edhe të përmirësojmë shëndetin dhe mirëqenien. Ashtu si shumë fusha të tjera të jetës sonë, teknologjitë e reja dhe tendencat e dixhitalizimit ndikojnë ndjeshëm në produktet dhe shërbimet e kujdesit shëndetësor dhe në të gjithë biznesin e sigurimeve.

Në bashkëpunim me ofruesit vendorë të menaxhimit mjekësor, kompanitë UNIQA në rajonin e Evropës Qëndrore dhe Lindore kanë zhvilluar zgjidhje novatore të sigurimit të shëndetit në vitet e fundit. Lexoni më shumë rreth shërbimeve unike të disa prej tyre.

Austria: Disa hapa për tek mjeku

UNIQA në Austri është lider në tregun e sigurimeve të shëndetit privat dhe ofron një gamë të gjerë produktesh dhe shërbimesh të sigurimit të shëndetit për çdo kategori moshe. Një rrjet i disa partnerëve dhe ofruesve të shërbimeve mjekësore, duke përfshirë spitalet, i mundëson kompanisë të ofrojë kujdes mjekësor të klasit të parë.

Produkti privat i sigurimit të shëndetit të UNIQA i quajtur Acute Care (Kujdesi Akut) u lançua në Vjenë në vitin 2017, i ndjekur nga provincat e tjera. Aplikimi i mjekut si një shërbim shtesë për këtë lloj sigurimi është i disponueshëm që në nëntor 2020.

Çfarë është unike në lidhje me shërbimet? Në një rast akut, kujdesi i menjëhershëm mjekësor ambulator ofrohet te partnerët e Acute Care – në orare jashtë pikut si mbrëmjes, gjatë netëve dhe në fundjavë, pa kohë të gjata pritjeje. Pas konsultimit me shërbimin e klientit UNIQA përmes telefonit, klienti shkon drejtpërdrejt te partneri i Acute Care në lagjen e tij. Një mjek i përgjithshëm pret dhe ofron kujdes fillestar për pacientët në vend. Specialistët janë në dispozicion për disiplina specifike. Ky shërbim është unik në treg. Që nga fillimi, më shumë se 16,000 klientë kanë marrë kujdesin akut.

Me Acute Careby UNIQA dhe aplikacionin e celularëve të e-doctors, klientët kanë garancinë e ndihmës së shpejtë të shpejtë nëpërmjet video-telefonatave. Ata mund të flasin drejtpërdrejt me një mjek pa kohë të gjata pritjeje, pa pasur nevojë për një takim personal dhe pavarësisht nga vendndodhja.

Nëse preferoni një takim personal, ekziston ende mundësia për të marrë kujdes ambulator pa kohë të gjata pritjeje në një klinikë private brenda këtij produkti. Një vizitë te një partner i Kujdesit Akut është gjithashtu e mundur nëse nevojitet ende sqarim i mëtejshëm pas konsultimit me video.

Bullgaria: Kujdes i vërtetë shëndetësor në kohë reale

MedUNIQA është një zgjidhje moderne për shëndetin tonë që lehtëson shumë aksesin e klientëve në sistemin e kujdesit shëndetësor dhe shërbimet mjekësore në Bullgari.

Në vitin 2020, UNIQA Bulgaria lançoi dhe zhvilloi aplikacionin e saj të telemjekësisë, MedUNIQA, të cilin e përdorin më shumë se 50,000 klientë sot. Është krijuar për ata që preferojnë të rezervojnë konsultime me një profesionist të kujdesit shëndetësor tërësisht online, për të pasur një mendim të dytë ose për të bërë një konsultë në distancë pa vizituar zyrën e mjekut. MedUNIQA tani është në dispozicion në anglisht si një lehtësi shtesë për klientët e huaj në vend. Shërbimet e aplikacionit janë plotësisht të aksesueshme nga kudo në botë. Funksionalitete të reja si krahasimi në kohë reale i çmimeve të barnave dhe mbajtja e të gjitha dokumenteve private mjekësore në një vend janë përfitime të tjera për përdoruesit e aplikacionit.

Versioni i parë i aplikacionit në vitin 2020 u lançua me funksionalitete si konsultimet mjekësore në internet të disponueshme 24/7 dhe një kartë shëndetësore dixhitale për klientët e brendshëm (zëvendësoi homologun e tij plastik). Në gusht të vitit 2021, u krye integrimi me platformën më të njohur për prenotimin online të termineve të mjekëve në Bullgari – ‘Superdoc’ dhe që atëherë është e disponueshme drejtpërdrejt përmes MedUNIQA. Më pas, në pranverën e vitit 2022, UNIQA Bulgaria bashkoi forcat me ‘Aptechko’ – një platformë që lejon përdoruesit të hulumtojnë dhe krahasojnë çmimet e barnave si dhe të gjejnë farmacinë më të afërt që i shet ato.

UNIQA Bullgaria dhe të gjitha vendet e tjera nga Rajoni i Evropës Juglindore ku operon UNIQA Group – Bosnja dhe Hercegovina, Kroacia, Mali i Zi dhe Serbia – kanë plane të forta për të vazhduar dixhitalizimin e zgjidhjeve të klientëve të tyre dhe për të thjeshtuar produktet dhe shërbimet e sigurimit për të përmbushur nevojat e klientëve.

Shqipëria: Më mirë ta kesh mjekun me vete kurdo

Në Shqipëri, SIGAL UNIQA Group AUSTRIA është lider në treg në segmentin e sigurimeve shëndetësore dhe e vetmja kompani në vend që ofron shërbimin e telemjekësisë dhe sigurimin e sëmundjeve kritike. Në janar 2020, kompania lançoi në Shqipëri një produkt telemjekësie të quajtur TeleShëndet, i disponueshëm edhe në Kosovë.

Me TeleShëndet, klientët mund të telefonojnë një mjek të licencuar me telefon ose video në çdo orë të ditës apo natës dhe të këshillohen për çdo shqetësim shëndetësor. Ekziston gjithashtu mundësia për të ngarkuar dhe shkarkuar të dhënat mjekësore dhe kartën mjekësore në kohë reale dhe për të parë historikun e takimeve dhe recetat mjekësore.

TeleShëndet mund të blihet online në disa variacione – për mosha të ndryshme apo anëtarë të familjes. Klientët me sigurim shëndetësor privat në SIGAL UNIQA Group AUSTRIA mund të zgjedhin që TeleShëndet të përfshihet në përfitimet e tyre dhe ta aktivizojnë lehtësisht këtë shërbim. Blerja e këtij shërbimi në pako me sigurim udhëtimi, veture ose shtëpie është e mundur.

Rumania: Sigurimi i shëndetit për kompanitë – përfitime për punonjësit

UNIQA Asigurari S.A. si anëtare e UNIQA Group, ka një përvojë dhe traditë të gjatë në sigurimet shëndetësore në nivel ndërkombëtar dhe një pozicion solid korporativ edhe në tregun rumun.

Në fillim të këtij viti, kompania lançoi UNITeam MED, një produkt i ri shëndetësor i korporatës dedikuar kompanive me dhjetë ose më shumë punonjës. Përfitimet plotësisht modulare u lejojnë atyre fleksibilitet të plotë për të krijuar zgjidhje të përshtatura bazuar në nevojat e punëdhënësve, punonjësve dhe anëtarëve të familjes.

Nëpërmjet bashkëpunimit me Premia Med, një partner biznesi lokal, UNIQA Asigurari S.A. mund të ofrojë akses për çdo person të siguruar në një portal të personalizuar ku ata kontrollojnë skemën e përfitimeve, caktojnë takime, ngarkojnë dokumente mjekësore dhe kontrollojnë historinë e dëmeve të tyre, ndërkohë që kanë një opsion më tradicional të përdorimit të qendrës së kontaktit të dedikuar, nëse kërkohet.

Zvicra: Zgjidhje të avancuara të telemjekësisë dhe shëndetit dixhital

UNIQA në Zvicër ka qenë ofrues i rëndësishëm i sigurimeve që nga viti 1971 në sektorin e sigurimeve ndërkombëtare të shëndetit. UNIQA GlobalCare SA në Gjenevë ka treguar aftësinë e saj unike për të menaxhuar zgjidhje të përshtatura për Organizatat Ndërkombëtare Qeveritare dhe Organizatat Joqeveritare dhe ka vendosur një gamë të gjerë produktesh sigurimesh gjithëpërfshirëse për korporatat me bazë në Zvicër.

Në vitin 2016, UNIQA GlobalCare SA filloi një bashkëpunim me medgate, një kompani zvicerane e shëndetit dixhital, për të ofruar zgjidhje të avancuara të telemjekësisë dhe shëndetit dixhital për klientët e tyre. Bazuar në këtë bashkëpunim, UNIQA mund të garantojë akses tek mjeku 24/7 përmes konsultës me telefon, chat, aplikacioneve në celular dhe shërbimit me trajtim të plotë mjekësor, duke përfshirë edhe recetat mjekësore. Shërbimi është i disponueshëm në katër gjuhë në çdo kohë, në gjuhë të tjera sipas marrëveshjes.

Bashkëpunimi u zgjerua në vitin 2021 me një koncept Gatekeeping për klientë specifikë, me kursime thelbësore të kostos dhe që atëherë ka bindur klientë të rinj të mëtejshëm.

Numri i konsultimeve për çështje të shëndetit mendor është rritur që nga pandemia. Prandaj, UNIQA GlobalCare SA po mendon të zgjerojë shërbimet e saj dhe të gjejë një zgjidhje të përshtatshme për të përmbushur kërkesat e klientëve.

Burimi:

https://www.uniqagroup.com/grp/about-us/uniqa-stories/Innovative_healthcare_insurance_solutions.en.html?cmp=liunta2304&med=social&pub=li&grp=gf&ad=unt&var=feed