Lajme

UNIQA: Më shumë shërbime për një shëndet më të mirë

Si një kompani lider në sigurimet shëndetësore, UNIQA fokusohet në parandalimin e sëmundjeve përmes ushtrimeve fizike duke nxitur aktivitete të ndryshme në përditshmërinë e të gjithë grupmoshave përmes ofertave specifike.

 

Mungesa e stërvitjes dhe pasiviteti fizik kanë pasoja afatgjata në shëndetin e njeriut duke qenë një nxitës në shtimin e shumë problemeve shëndetësore dhe sëmundjeve. Si për shembull, obeziteti, tensioni, diabeti, sëmundjet kardiovaskulare, kanceri, por edhe sëmundjet psikologjike dhe mendore.

Sipas “MedUni Vienna”, pothuajse 8% e të gjitha vdekjeve në Austri mund t’i atribuohen mungesës së aktivitetit fizik.

Ushtrimi i rregullt është një pjesë qendrore e parandalimit dhe për këtë arsye çelësi për një shëndet më të mirë. Njohuritë për një mënyrë jetese të shëndetshme duhet të promovohen në të gjitha fushat e shoqërisë dhe sigurisht që sistemi arsimor është veçanërisht i sfiduar, pasi duhet t’i japë kësaj teme më shumë hapësirë, ​​nga kopshti në universitet, thekson Peter Eichler, anëtar bordi për sigurimin e personelit dhe menaxhimin e aseteve në UNIQA Insurance Group AG me rastin e Ditës Botërore të Shëndetit, duke vazhduar:

“Sigurisht, ne jemi këtu për të mbështetur klientët tanë nëse kanë nevojë për kujdes mjekësor. Por pretendimi ynë shkon më tej: Ne duam t’i ndihmojmë njerëzit në Austri të gëzojnë një jetë më të shëndetshme, pa sëmundje. Kjo është arsyeja pse ne u ofrojmë klientëve tanë mbështetjen për të integruar në mënyrë të qëndrueshme më shumë ushtrime në jetën e tyre të përditshme.”

 

Mbështetje unike: 24 vjet UNIQA “VitalCoach”

Me rrjetin “VitalCoach”, UNIQA është një pionier dhe deri më sot është oferta unike në tregun e sigurimeve.

Rreth 100 VitalCoaches, profesionistë të trajnuar shëndetësorë si shkencëtarë sportivë apo trajnerë të certifikuar, mbështesin dhe këshillojnë me shumë përkushtim klientët tanë në të gjithë Austrinë mbi temat e ushtrimeve, të ushqyerit dhe fitnesit mendor.

 

E re: “Mavie MentalCoaches” për mirëqenien mendore

 

Për të përmbushur nevojën në rritje për trajtime psikosociale, nga mesi i muaji prill “Mavie MentalCoaches” do të mbështesë gjithashtu klientët UNIQA që të ndihen mirë psikologjikisht dhe të gjejnë zgjidhje për çështje të tilla si stresi.

Në të gjithë Austrinë, më shumë se 30 psikologë të kualifikuar shëndetësorë, këshilltarë ose psikoterapistë janë të disponueshëm në internet ose në terren në 9 qytete përmes filialit UNIQA dhe partnerit Mavie.

Klientët e UNIQA mund të rezervojnë njësitë VitalCoach dhe njësitë e këshillimit psikosocial si pjesë e VitalPlan, ndër të tjera.

Ky shërbim shtesë mund të merret përmes Sigurimit Shëndetësor Privat UNIQA.

Me VitalPlan, UNIQA ka ofruar shërbime të ndryshme shëndetësore që prej vitit 2000: me rreth 8,000 seanca trainimi çdo vit, UNIQA mbështet klientët e saj për të qëndruar të shëndetshëm.

 

“SimplyStrong” nga UNIQA: Klubi shkollor sjell ushtrime për fëmijët

“Jam shumë i kënaqur që me programet e ushtrimeve nga “Simplystrong” nga UNIQA ne po mbështesim me sukses atë që është veçanërisht e rëndësishme për ne: ushtrimet fizike dhe shëndetin e fëmijëve dhe të rinjve,” thotë René Knapp, Anëtar i Bordit UNIQA për Burimet Njerëzore, Markën dhe Qëndrueshmëria.

Ushtrimet e rregullta gjatë fëmijërisë dhe adoleshencës kanë efekte pozitive shëndetësore në organizmin në zhvillim, dhe në të njëjtën kohë një fëmijë që ushtron rregullisht ka më shumë gjasa të vazhdojë këtë mënyrë jetese edhe në moshën madhore.

Sipas rekomandimeve austriake, fëmijët dhe të rinjtë duhet të jenë fizikisht aktivë të paktën 60 minuta në ditë, dhe fëmijët e kopshteve duhet të jenë fizikisht aktivë edhe për 3 orë.

Megjithatë, shumica e fëmijëve nuk ushtrojnë në masën e rekomanduar dhe pjesëmarrja në sport dhe ushtrime është e shpërndarë në mënyrë të pabarabartë shoqërore.

Shqetësues është fakti se në dy vitet e fundit, shëndeti dhe sjellja shëndetësore e fëmijëve dhe të rinjve në Austri është përkeqësuar ndjeshëm. Këtë e tregon studimi më i madh evropian mbi sjelljen shëndetësore të fëmijëve të moshës shkollore nga Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Klubi shkollor “Simply Strong by UNIQA”, e financuar dhe e mbështetur nga UNIQA Insurance Group, ka zhvilluar tre programe të suksesshme ushtrimesh – Vital4Brain, Vital4Heart dhe Vital4Body – dhe tani është një partner i përhershëm i “Daily Exercise Unit”, një nismë e përbashkët e Ministria e Arsimit dhe Sportit në Austri.

Për më shumë se dhjetë vjet, ky klub ka sjellë ushtrime, lojëra dhe argëtim në shkollat e të gjithë vendit.

 

Prej vjeshtës së 2023, ka nisur edhe një program i veçantë ushtrimesh për kopshtet, i quajtur ‘Simplikus – Circus Fun in Kinder Garten’.

Ushtrimet e ndryshme, të vërtetuara shkencërisht, inkurajojnë aktivitetin fizik në jetën e përditshme. Ato janë efektive në shumë mënyra dhe promovojnë fitnesin, ndërgjegjësimin për trupin dhe aftësitë motorike, shkathtësinë, ekuilibrin si dhe ndërgjegjësimin.

Falë këtij programi,  UNIQA ka mundur të mbështesë rreth 200 kopshte në të gjithë Austrinë.

 

“UNIQA” në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut

 

Prej marsit 2007, “UNIQA Insurance Group” ka shtrirë aktivitetin e saj edhe në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut përmes “SIGAL UNIQA Group Austria”, e cila operon suksesshëm në të trija shtetet përmes 8 kompanive të saj: 3 Sigurimi Jo-Jete, 3 Sigurimi Jete, 1 kompani risigurimi dhe 1 Fond Pensioni.

 

Falë eksperiencës mbi 200-vjeçare të UNIQA-s, strategjisë së zgjedhur, menaxhimit financiar dhe stafit të përzgjedhur, kompania është rritur vit pas viti duke arritur sot një pozicion dominues në treg.

 

Sot, pas 25 vjetësh në treg, “SIGAL UNIQA” është e vetmja kompani që ofron të gjitha klasat e sigurimeve, duke numëruar mbi 2400 punonjës e agjentë në mbi 1200 zyra në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, ku operohhet me standarte tërësisht evropiane.

 

Mbi 500 milionë euro dëme të paguara në 25 vite, janë dëshmia më e madhe e fuqisë, përgjegjshmërisë dhe korrektësisë të “SIGAL UNIQA Group Austria”.

 

Ndaj dhe sot, nën moton “Jetojmë më mirë së bashku”, mbi 1.2 milionë klientë vazhdojnë ti besojnë kësaj kompanie jetën, shëndetin, pronën, automjetin dhe pensionin privat.