Blog

Si të blini zgjuar një shtëpi në vitin 2024?

Pas një bumi të nxitur nga pandemia, me përfitime nga shitësit, me luftëra në oferta, mungesa të inventarit dhe çmime spirale në të gjithë vendin, tregu i banesave ka nisur stabilizimin në vitin 2022.

Ndikimi i inflacionit dhe rritja e shpejtë e normave të interesit uli interesin e blerësve, duke bërë që shitjet të ngadalësohen dhe vlerësimi i çmimit të ngadalësohet. Por tani, me fillimin e vitit 2024, inflacioni është shumë më i ulët, por çmimet e shtëpive dhe normat e hipotekave janë ende të larta.

Shitësit kanë ende një avantazh në shumë fusha, falë mungesës së vazhdueshme të shtëpive dhe vështirësive të tregut të banesave. Por para se të filloni kërkimin tuaj, sigurohuni që të kuptoni të gjitha aspektet e blerjes së shtëpisë. Duke bërë këtë, do t’ju japë mundësinë që të merrni vendimet më të mira për familjen tuaj dhe portofolin tuaj.

Blerja e një shtëpie: Një udhëzues hap pas hapi

 1. Përcaktoni pse dëshironi të blini një shtëpi.
 2. Kontrolloni gjendjen tuaj ekonomike.
 3. Kurseni për një paradhënie.
 4. Krijoni një buxhet për strehim të përkohshëm.
 5. Merrni paraaprovim për hipotekën e shtëpisë që dëshironi të blini.
 6. Punësoni një agjent imobiliar.
 7. Kontrolloni shumë shtëpi derisa të vendosni për të blerë.
 8. Kërkoni një ofertë të vlefshme për çmimin e shtëpisë.
 9. Bëni një inspektim të hollësishëm të shtëpisë.
 10. Negocioni për një kredi të mundshme, por edhe për riparime.
 11. Siguroni kapitalin që doni të investoni.