Lajme

Shoferët kanë përgjegjësi të rëndësishme! 10 këshilla si të udhëtoni të sigurt

Udhëtarët mund të vozisin më të sigurt dhe të marrin masa paraprake për të parandaluar aksidentet e mundshme.

Por çfarë hapash mund të ndërmerrni për të parandaluar aksidentet?

Këtu janë 10 mënyra për të qenë të sigurt:

  1. Rregullo shpejtësinë që të përputhet me fluksin e trafikut përpara se të hysh në rrugë.
  2. Mos ndaloni në autostradë nëse nuk është e nevojshme.
  3. Qëndroni në një hendek prej rreth 3-4 sekonda larg nga makina përpara dhe mundohuni të ruani të njëjtën distancë edhe me makinë.
  4. Kontrolloni makinat e tjera në momentet që ndryshoni korsinë dhe mos harroni të kontrolloni pikën e verbër.
  5. Përdorni sinjalet e ndërrimit të korsisë apo kthesës rreth 50 metra larg nga pika e zhvillimit të aksionit.
  6. Respektoni vijat e pandërprera për të parakaluar.
  7. Jini të përgatitur për daljen tuaj dhe manovroni në korsinë e djathtë.
  8. Rregulloni shpejtësinë tuaj në varësi të kushteve të motit.
  9. Nëse duhet të parakaloni një automjet, kaloni në të majtë dhe kthehuni në korsinë tuaj pasi automjeti të jetë i dukshëm në pasqyrën tuaj të pasme. Rriteni këtë distancë kur kaloni automjete më të mëdha. Nëse jeni duke drejtuar një automjet komercial, sigurohuni që të kontrolloni pasqyrat tuaja anësore, pasi disa automjete tregtare nuk kanë pasqyrë të pasme.
  10. Manovroni me kujdes, por shpejt në raste të ndryshimit të korsisë, që mos të bëheni burim aksidenti për makinat prapa apo para jush.