Lajme, Lajme Top

Raporti i AMF/ Në 25-vjetorin e themelimit, SIGAL UNIQA mbetet lidere e tregut të sigurimeve

Ashtu siç u mbyll viti 2023, nis edhe viti 2024.

SIGAL UNIQA Group Austria mbetet kompani më e madhe dhe më e besuar e sigurimeve në Shqipëri.

Sipas raportit të AMF, mbi ecurinë e tregut të sigurimeve për muajin janar 2024, SIGAL UNIQA ruan pozicionin e liderit, mes 12 kompanive që operojnë në vendin tonë.

Në sigurimet e jo-jetës, ku operojnë 8 kompani, SIGAL UNIQA zë 26,34% të tregut.

Edhe në dëmet e paguara, kompania shqiptaro-austriake mbetet e para me mbi 28,5% të totalit të dëmshpërblimeve.

 

Në Sigurimet e Jetës, ku operojnë 4 kompani, SIGAL LIFE UNIQA mbetet e para në prime por edhe në dëme të paguara.

Edhe sa i përket ndarjes së tregut, të detyrueshme dhe vullnetare, SIGAL UNIQA Group Austria ruan pozitën e lidershipit në treg.

 

Sigurimet e Detyrueshme dhe Vullnetare

 

Sa i përket totalit të tregut, mes 12 kompanive të Sigurimit Jo-Jetë dhe Jetë, SIGAL UNIQA Group Austria rezulton më e madhja dhe më e besuara tek shqiptarët teksa zë 27,5% të tij.

 

25 VITE HISTORI SUKESI

 

Ky sukses i rradhës vjen në një muaj kur kompania festoon 25-vjetorin e themelimit.

E themeluar në shkurt 1999, SIGAL UNIQA Group Austria mbetet kompania më e madhe dhe më e besuar e sigurimeve në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut.

Me 3 kompani Sigurimi Jo-Jetë, 3 Sigurimi Jete, 1 kompani risigurimi dhe 1 Fond Pensioni Vullnetar,  SIGAL UNIQA është sot një grup rajonal sigurimesh dhe numëron mbi 1.2 milionë klientë, mbi 100 milionë Euro prime vjetore dhe mbi 500 milionë Euro dëme të paguara.

 

Sot, SIGAL UNIQA është e vetmja kompani që ofron të gjitha produktet e sigurimit, duke mbuluar kështu me sigurime çdo fushë të jetës: shëndet, pasuri, shtëpi, biznes, automjet, përgjegjësinë profesionale dhe kontraktuale e çdo lloj sigurimi tjetër.

 

SIGAL UNIQA Group Austria, jetojmë më mirë së bashku

Web: www.sigal.com.al

E-mail: [email protected]

Whatsapp: 068 60 62 829