Blog

Po planifikoni pushime në një vend me dëborë? Disa këshilla si të përgatisni makinën tuaj për udhëtim

Emergjencat mund ti ndodhin kujtdo, por ju gjithmonë duhet të jeni të përgatiur për të gjitha skenaret, veçanërisht kur udhëtoni në dimër.

Pavarësisht nëse ju mbaron karburanti, ju shpohet një gomë ose rrëshqitni në një rrugë me dëborë, një komplet i urgjencës së makinës mund t’ju ndihmojë të zgjidhni problematikat shpejt.

Përveç çdo artikulli që do jetë i renditur më poshtë, është e rëndësishme që kur niseni për rrugë, telefoni juaj celular të jetë i karikuar.

Çfarë përfshin kompleti i urgjencës së makinës?

Mbani artikujt e mëposhtëm në një çantë në bagazhin tuaj, në mënyrë që të jetë e lehtë për të parë dhe gjetur gjithçka.

Në rast urgjence, përveç një funizimit të nevojshëm me karburant dhe antifriz, rekomandohet të keni gjithmonë me vete:

-Batanije, dorashka, çorape dhe kapele

-Pastruese akulli dhe furçë dëbore

-Elektrik dore dhe bateri shtesë për të

-Kabllo

-Kompleti i ndihmës së parë

-Ujë i mjaftueshëm

-Sinjalizues rrugor ose trekëndësha paralajmërues reflektues

-Pastrues xhami

 

Mjete shtesë për mot të ftohtë

-Një qese me rërë për të ndihmuar në tërheqjen e mjetit

-Lopatë bore e palosshme

-Batanije

-Zinxhirë gomash dhe rrip tërheqës

-Ngrohëse duarsh

-Çizme dimërore për udhëtime më të gjata

-Thasë gjumi për udhëtime më të gjata

 

Esenciale të tjera:

-Fikëse zjarri e vogël në rast zjarri në makinë

-Matës i gomave për të kontrolluar presionin e fryrjes në të katër gomat dhe në gomën rezervë

-Facoleta

-Shirit ngjitës

-Mbytës gomash me shkumë për shpime të vogla të gomave

-Ushqime me energji të lartë që nuk prishen

-Radio me bateri

-Çakmak dhe kuti me shkrepse

-Gërshërë dhe kordon

-Harta letre

 

Jini të përgatitur për vozitje në dimër

-Nëse duhet të udhëtoni, sigurohuni që të ndani planet tuaja të udhëtimit dhe itinerarin me dikë përpara se të niseni.

-Nëse bllokoheni në mot të keq, mos e lini makinën tuaj. Mos u mundoni ta shtyni automjetin tuaj nga bora.

-Sigurohuni që gomat të jenë fryrë siç duhet.

-Mbajeni makinën me karburant të mbushur deri në gjysmë për të shmangur ngrirjen e tubit.

 

Këshilla për vozitje në dimër

-Kujdes nga akulli i zi. Rrugët mund të duken të qarta, por mund të jenë ende të rrëshqitshme.

-Sigurohuni që dritaret të jenë të shkrira dhe të pastra. Dhe sigurohuni që të pastroni borën dhe akullin nga pjesa e sipërme e automjetit! Fërkoni butësisht një qese të vogël, të lagur, me kripë të jodizuar në pjesën e jashtme të xhamit tuaj për të parandaluar ngjitjen e akullit dhe borës.

-Për të rivendosur funksionin e duhur të tehut të fshirësit të xhamit të përparmë, lëmoni tehet e gomës me letër zmerile të imët për të hequr çdo grimcë dhe gropë.

-Nëse është e mundur, shmangni përdorimin e frenave në mot të ftohtë, me shi dhe borë.

-Dijeni nëse keni frena kundër bllokimit, do t’ju “pompojnë” frenat në një rrëshqitje.

-Nëse është e mundur, mos u ndalni kur ngjisni një malore.

-Sinjalizoni me një leckë me ngjyrë të ndezur të lidhur në antenë ose në një dritare të mbështjellë në rast se diçka nuk shkon siç duhet.