Blog

Përgatituni për një pranverë të bukur me 4 hapa të thjeshtë

Dielli i pranverës është në rrugën e tij dhe nuk ka kohë më të mirë për t’i dhënë shtëpisë tuaj një pastrim që i nevojitet pas një dimri të zymtë. Pavarësisht nëse dëshironi të rigjallëroni pamjen dhe ndjesinë e shtëpisë tuaj këtë sezon, ka disa hapa që mund të ndërmerrni për të siguruar që shtëpia dhe oborri juaj të duken më mirë.

Ndërsa po merreni me detyrat tuaja të rëndësishme të mirëmbajtjes këtë sezon, gjeni kohë për të kontrolluar këto katër punë të thjeshta nga lista juaj për t’u siguruar që shtëpia juaj është plotësisht gati për pranverë.

Lani dritaret tuaja
Nuk ka dyshim se dritaret tuaja mbanin jashtë erërat e ftohta, pluhurin dhe papastërtitë që mund të grumbullohen gjatë stuhive të dimrit dhe vjeshtës. Lani pjesën e brendshme dhe të jashtme të dritareve tuaja për ti dhënë shtëpisë tuaj një tjetër pamje dhe për të përqafuar rrezet e diellit të pranverës.

Planifikoni veprimtaritë

Mot i ngrohtë pranveror do të thotë që ju mund t’i ruani në mënyrë të sigurt artikujt jashtë pa rrezik dëmtimi nga shiu; kontrolloni parashikimin për një ditë me diell pa reshje pranverore dhe planifikoni sistemim të garazhit dhe hapësirave tuaja magazinuese.

Përqendrohuni në oborrin tuaj

Pasi stuhitë e dimrit të kenë kaluar, do të dëshironi të ndërmerrni hapa për ta kthyer kopshtin në formë. Shkurtoni shkurret, pemët dhe trëndafilat për t’u siguruar që ato të qëndrojnë të gjalla gjatë gjithë vitit. Pastroni çdo mbeturinë që stuhitë e dimrit mund të kenë sjellë në oborrin tuaj. Kjo është gjithashtu koha ideale e vitit për të rimbjellur dhe përdorur pleh në oborrin e shtëpisë tuaj.

Ruani artikujt e dimrit

Me ndryshimin e stinëve, ndryshojnë nevojat tona për veshjet dhe pajisjet e jashtme të shtëpisë. Tani është koha për të hequr dhe ruajtur siç duhet çdo pajisje dimërore për sezonin e ardhshëm. Veshjet e mëdha të dimrit duhet të pastrohen dhe të ruhen për vitin e ardhshëm. Nëse vini re se në dollapin tuaj keni sende të motit të ftohtë që nuk i keni përdorur gjatë gjithë dimrit, dhurojini ato për një kauzë të denjë. Xhaketat dhe xhupet më të lehta mund të qëndrojnë në dollapin tuaj nëse prisni një pranverë të lagësht, por sigurohuni që t’i bashkoni artikujt nëse nuk keni nevojë për akses në të gjitha ato.