Blog

Nuk është e pamundur/ Si të kurseni për blerjen e një shtëpie më shpejt

Të mësosh të kursesh për të blerë një shtëpi të re, qëllon të jetë gjithmonë e më e vështirë për shkak të luhatjeve të ndjeshme të çmimeve të tregut.

Por gjithsesi nuk është e pamundur…

Ju duhet të mësoheni të ndiqni një linjë kursimi për të arritur në qëllimin tuaj sa më shpejt që të mundeni.

Pikëpamja e parë e ndërtuar nga profesionistë, paraqitet si më poshtë:

  1. Ju do të duhet të kurseni mesatarisht 8% të çmimit të shitjes së një shtëpie si paradhënie, së bashku me 1% deri në 3% në kostot e mbylljes. Ju gjithashtu mund të keni nevojë për fonde shtesë për lëvizje dhe riparime.
  2. Ulja e shpenzimeve dhe rritja e të ardhurave tuaja mund t’ju ndihmojë të arrini më shpejt qëllimin tuaj të kursimeve.
  3. Mos harroni se do t’ju duhet të merrni parasysh kostot e mbylljes dhe shpenzimet e lëvizjes përveç pagesës paraprake.

Por a e dini se cilat janë 5 strategjitë që mund t’ju mundësojnë kursimin e të ardhurave për ti investuar në pasuri të paluajtshme?

  1. Krijo një plan! Një pjesë e madhe e të mësuarit se si të kurseni për një shtëpi është të dini se sa dëshironi të kurseni. Hapi i parë është të përcaktoni buxhetin tuaj të strehimit dhe prej andej mund të nxirrni madhësinë e paradhënies që ju nevojitet. Për më tepër, ju duhet të dini kostot mesatare të mbylljes në zonën ku dëshironi të blini një shtëpi pasi do t’ju duhet ose të kurseni për to ose t’i futni ato në hua. Mos harroni kostot e ndryshme të blerjes së një shtëpie të re, të tilla si një kamion për lëvizje, depozitat e shërbimeve dhe sendet thelbësore si llamba, etj. Ndërtimi i një plani të kursimeve është një ide e mirë, sepse ju kurrë nuk e dini se si do të shkojnë negociatat ose çfarë kostosh të papritura mund të lindin.
  2. Rishikoni buxhetin! Ndryshimet buxhetore ka të ngjarë të jenë të nevojshme për të arritur qëllimet tuaja të kursimeve. Kur kurseni për një shtëpi, shkurtimi i shpenzimeve është mënyra më e shpejtë për të shpejtuar procesin. Ndërsa nuk duhet të hiqni dorë nga gjithçka që jeni mësuar, sa më shumë shpenzime të kufizoni, aq më shumë para mund të derdhni drejt qëllimit tuaj të kursimeve.

Më poshtë janë renditur disa fusha ku mund të konsideroni të shkurtoni për të kursyer për një shtëpi:

-Anulo abonimet e panevojshme

-Kufizoni shpenzimet e tepërta për të ngrënë jashtë, kafen dhe blerjet impulsive

-Blini sigurime më të lira, ofrues të telefonave celularë

-Planifikoni vaktet tuaja, blini shitjet dhe përdorni kuponat për të ulur shpenzimet e ushqimeve

-Rifinanconi kreditë me një normë më të ulët për të çliruar fluksin mujor të parasë.

 

  1. Intensifikoni kursimet! Kursimi për një shtëpi mund të duket dërrmues në fillim. Për ta bërë jetën më të lehtë për veten tuaj, ndiqni këto këshilla:

-Nëse merrni një rimbursim tatimor, bonus pune ose shumë të tjera të mëdha parash, kurseni menjëherë në vend që t’i shpenzoni. Ju do të rrisni kursimet tuaja dhe ndoshta do të jeni në gjendje të blini një shtëpi më shpejt.

-Kurseni pagat: Shmangni përshkallëzimin e stilit tuaj të jetesës sepse fitoni më shumë para. Në vend të kësaj, mbani të njëjtin stil jetese dhe dërgoni ndryshimin në të ardhurat tuaja të reja në llogarinë tuaj të kursimeve.

-Konfiguro kursimet automatike: Konfiguro transfertat automatike në ditët e pagesës nga çeku në llogarinë tënde të kursimeve. Ju gjithashtu mund t’i kërkoni punëdhënësit tuaj që të ndajë pagën tuaj midis kontrollit dhe kursimeve.

 

  1. Plotësoni të ardhurat tuaja! Merrni parasysh rritjen e të ardhurave tuaja nëse mendoni se kursimi për një shtëpi është i pamundur me pagën dhe buxhetin tuaj aktual. Ju mund të fitoni të ardhura duke ushtruar profesionin e pavarur.

Depozoni menjëherë çdo para që fitoni nga punet e tjera në llogarinë tuaj të kursimeve për të parandaluar shpenzimet aksidentale. Të kesh një ngutje anësore lehtëson presionin e shkurtimit të një buxheti tashmë të ngushtë dhe përshpejton afatin kohor të kursimeve.

 

  1. Ulni kostot tuaja të banimit! Nëse keni mundësi, merrni parasysh zvogëlimin e stilit tuaj të jetesës. Përpiquni të gjeni një apartament ose shtëpi më të lirë për të kursyer më shumë para. Nëse qiradhënësi juaj e lejon, merrni parasysh të sillni përkohësisht një shok dhome nëse keni ngecur në një qira të shtrenjtë. Duke ndarë qiranë, ju mund të kurseni më shumë para drejt ëndrrës suaj për pronësinë e shtëpisë.