Blog

Një hap përpara grabitësve/ Lëreni të sigurt shtëpinë tuaj para se të largoheni

Pavarësisht se për sa kohë zgjidhni të largoheni nga shtëpia, ankthi për sigurinë e shtëpisë tuaj ju lë me kokën pas. Kjo ndodh sepse rastet e grabitjeve të shtëpive kanë qenë gjithmonë prezente.

Ekspertët e sigurisë kanë zbardhur disa këshilla profesionale se si ta sigurojmë më mirë shtëpinë kur jemi larg. Për fat të mirë, shumica e këtyre këshillave janë të lehta për t’u zbatuar dhe nuk kërkojnë një sistem kompleks sigurie në shtëpi, ekspertët ofrojnë këshilla të dobishme për të maksimizuar efektivitetin e teknologjisë së sigurisë inteligjente për të mbrojtur shtëpinë tuaj.

 

Si të siguroni shtëpinë tuaj për pushime?

-Krijoni iluzionin që dikush është në shtëpi

Të gjithë ekspertët tanë theksojnë rëndësinë e krijimit të iluzionit të një shtëpie që është e zënë. Përfshirë këtu makina në rrugë, dritat e ndezura në shtëpi, një televizor ose muzikë me zë të lartë dhe mbledhja e postës.

-Siguroni të gjitha dyert

Kjo mund të duket një këshillë shumë e qartë për t’u renditur, por të dhënat nuk gënjejnë. Shumë prej nesh ende harrojnë të kyçin dyert. Këshillë shtesë profesionale: mos i injoroni menteshat e derës. Eksperti i sigurisë në Survival Response dhe komandanti SËAT në pension Gene Petrino rekomandon zëvendësimin e menteshave të dyerve dhe vidave të kyçjes me vida 3 inç. Kjo e bën gati të pamundur thyrjen e dyerve.

-Mbani një oborr të rregullt

Nëse keni një oborr përpara shtëpisë, përpiquni ta mbani të rregullt, sepse grabitësit i kontrollojnë të gjitha detajet. Ndaj një bar i rritur nga pakujdesia mund të jetë një shenjë për ta, që shtëpia është e vetmuar.

-Mos lini në vende të dukshme sende të shtrenjta

Mund të duket si një bezdi, por heqja e vazos/llambës së shtrenjtë nga pragu i dritares mund të bëjë një ndryshim në mbrojtjen e shtëpisë tuaj nga një grabitës. Nëse nuk mund ta ndryshoni të gjithë skemën e dekorimit të shtëpisë tuaj, mbyllja e perdeve dhe blindave nëse keni mobilje, vepra arti ose aksesorë të vlefshëm është gjithmonë një ide e mirë. Nëse ka të ngjarë të harroni të mbyllni grilat para se të largoheni, investoni në blinds inteligjente që mund të përdoren nga distanca nga telefoni juaj.

-Mbani private llogaritë tuaja në rrjetet sociale

Mos postoni në lidhje me shkuarjen me pushime ose mos postoni fotografi me pushime derisa të ktheheni. Kriminelët monitorojnë mediat sociale për të gjetur shtëpi ku njerëzit janë me pushime.

Nëse jeni në Facebook dhe platforma të ngjashme, sigurohuni që të kaloni nëpër të gjitha cilësimet e përmbajtjes tuaj në mënyrë që çdo postim që krijoni të ndahet vetëm midis jush dhe familjes tuaj dhe miqve të ngushtë.

Cili është pengesa e vetme më e madhe për hajdutët?

Është një qen që leh. Ju as nuk duhet të zgjidhni një racë të egër të madhe për një qen që të veprojë si një pengesë hajduti.