Lajme

Kapërceni problemet e lagështisë në shtëpi me disa këshilla të thjeshta

Raporte dhe studime të shumta kanë zbuluar se niveli ideal i lagështisë në një banesë është midis 30% dhe 50%.

Menaxhimi i duhur i niveleve të lagështisë së brendshme të shtëpisë ka disa efekte pozitive, ndërsa nëse i zbatoni të gjitha këshillat me përpikmëri ju mund të:

-Përmirësoni rehatinë personale.

-Kontrolloni lagështirën që mund të dëmtojë drurin, bojën apo murin e shtëpisë.

-Parandaloni përhapjen e mykut dhe aromave në vëshje apo sende.

-Përmirësoni cilësinë e ajrit të brendshëm.

-Reduktoni përhapjen e infeksioneve.

 

Ka disa mënyra se si të ruani një atmosferë të shëndetshme në shtëpinë tuaj dehe për të kontrolluar nivelin e lagështirës.

Këtu janë disa rekomandime për përdorim më efektiv të sistemit të ftohjes që redukton lagështirën:

-Vendosni një ventilator automatik. Mbajtja e tij gjithë kohës ndezur, rilëngëzon hapësirën duke e kthyer ajrin në gjendje të lëngshme.

-Investoni në një kondicioner me shpejtësi të ndryshueshme të freskut.

-Merrni parasysh instalimin e një dehumidifikuesi për të gjithë shtëpinë.

-Blini një termostat SMART.

-Zëvendësoni rregullisht filtrat e kondicionerit.

-Shtoni bimësi në shtëpi që të thithin lagështirën.

-Sigurohuni që nuk keni rrjedhje uji në shtëpi.

-Ajrosni dhe pastroni rregullisht shtëpinë dhe papafingon tuaj.