Lajme

Intervista e Z. Avni Ponari për emisionin Top Talk, në Top Channel, 24 shtator 2019 / Link

Dita e tretë post-tërmet, fillojnë dëmshpërblimet dhe riparimet e para

Ekipet e ekspertëve profesionistë më të mirë të SIGAL UNIQA kanë zbritur tashmë që prej tre ditësh në terren. Puna për inspektimin, vlerësimin, katalogimin dhe raportimin e dëmeve të pësuara për të gjithë klientët e prekur të SIGAL UNIQA vijon intensivisht.

Çfarë nxorri në pah kjo situatë? Sa të forta dhe të sigurta rezultuan ndërtimet e 30 viteve të fundit? Si është situata deri në këto çaste? Çfarë po ndodh? Sa është përqindja e banesave/bizneseve të siguruara? Sa ka arritur numri i pronave të qytetarëve dhe bizneseve të prekura deri tani? Sa të rënda janë dëmet e pësuara? Cili është roli i Kompanive të Sigurimit në raste tërmetesh dhe përmbytjesh? Po i risiguruesve në tregjet ndërkombëtare? Deri në çfarë mase mbulohen dëmet për qytetarët e dëmtuar? Përse nuk kanë besim njerëzit tek kompanitë e sigurimit? Çfarë po bën SIGAL UNIQA për rritjen e ndërgjegjësimit dhe edukimin financiar të sigurimeve të qytetarëve? Cila është përgjegjësia e shtetit? Cila është përgjegjësia e qytetarëve?

Për të mësuar më shumë, ju ftojmë të ndiqni intervistën e plotë të Z. Ponari.