Lajme

Shiu ‘përmbyt’ Tiranën dhe Durrësin, rrezik për përmbytje në Lezhë/ Pse duhet Sigurimi nga fatkeqësitë natyrore

Mot i keq ka përfshirë Shqipërinë. Thuajse në të gjitha qytet ka reshje të dendura shiu dhe erëra të forta. Ndërkohë paralajmërohet se në disa qarqe mund të ketë edhe përmbytje.

Zonat më problematike pritet të jenë Shkodra, Lezha, Durrësi, Tirana dhe Vlora.

 

Problematike shfaqet situata edhe në Lezhë ku si pasojë e reshjeve të dendura është fryrë përroi i Zmejës në Rrëshen dhe rrezikohet përmbytja e disa banesave si pasojë e daljes së tij nga shtrati.

Ndërsa për shkak të inerteve është bllokuar edhe aksi rrugor Skuraj-Burrel.

Sigurimi nga fatkeqësitë natyrore

Shqipëria është shteti më i rrezikuar në Europë nga katastrofat natyrore. Të paktën 30 mijë persona në vit janë prekur prej tyre që prej vitit 1995 duke bërë që rreziku nga fatkeqësitë natyrore  të jetë i lartë. Këto goditje e kanë vendosur vendin tonë me rreth të kuq, me probabilitet të lartë risku, 8.46 nga 10 që është koeficienti maksimal.

Edhe si pasojë e ndryshimeve klimatike ato pritet të jenë më të shpeshta dhe më të fuqishme. Ndaj Sigurimi nga fatkeqësitë natyrore shtë shumë i nevojshëm.

“Kapriçiot” e  natyrorës mund të shkatërrojnë shtëpi, makina, biznese dhe të mbjella, duke çuar këdo drejt një kolapsi financiar.

Për këto arsye, vazhdimisht kemi apeluar në vazhdimësi tek qytetarët dhe bizneset që ti shohin siguracionet si e vetmja mundësi që çdo barrë financiare e ardhur nga të tilla ngjarje të kalojë te kompania e sigurimit.

Kompanitë e sigurimeve në Shqipëri, të konsoliduara prej shumë vitesh tashmë, ofrojnë mbulimime të caktuara, sipas problematikave klimaterike të zonës ku jetoni apo zhvilloni aktivitetin tuaj.

Pse duhet zgjedhur SIGAL UNIQA?

Kompania e sigurimeve “SIGAL UNIQA Group Austria”, nuk është thjesht më e madhja dhe më e besuara në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut.

Kompania e themeluar në vitin 1999 dhe pjesë e “UNIQA Insurance Group” është edhe një ndër më të mëdhatë në Evropën Juglindore.

Sipas “Top SEE 100 Insurers”, publikuar nga “See News”, SIGAL UNIQA, e cila gjatë vitit 2021 rënditej në vendin e 51,  është rritur me 3 pozicione për vitin 2022 duke hyrë në Top 50 (vendi 48).

Ndërsa humbjet nga përmbytjet për automjetet mbulohen nga një policë Sigurimi KASKO.

Të kesh një policë sigurimi kundër katastrofave natyrore është një mënyrë për të mbrojtur plotësisht asetet tuaja nga kostot e dëmtimeve dhe/ose humbjeve që mund të shkaktohen nga përmbytjet.

Nëse nuk e keni një sigurim, çdo dëm në pronën tuaj do të paguhet nga xhepi juaj.

MOS HARRONI! Sigurimet e bënjë individin shumë të fuqishëm dhe të pavarur. Sepse, ekzistenca e një kontrate sigurimi është shumë më e fuqishme se çdo kontratë tjetër.

E nënshkruar nga të dyja palët ajo gjithmonë do të japë zgjidhje, duke mos e detyruar qytetarin të endet zyrave të institucioneve për të kërkuar ndihmë.

Bota sot është kaq e zhvilluar, kaq e qytetëruar edhe për faktin se sigurimet kanë qenë gjithmonë mburoja e këtyre tregjeve, mburoja e të gjithë pasurive. Sepse janë tregjet e sigurimeve që rikthejnë çdo pasuri në gjendjen e mëparshme, pavarësisht vlerës që mund të ketë dëmi.

A jeni gati për të blerë?  

Shumë e thjeshtë! Online në www.sigal.com.al ose në çdo zyrë SIGAL UNIQA në qytetin tuaj.

Për më shumë pyetje shkruani tani në:

E-mail: [email protected]

Whatsapp: 068 60 62 829