Lajme

Festojmë vitin më të suksesshëm! Performanca e fortë e UNIQA në 2023 dhe Perspektiva Strategjike për të Ardhmen

Në një peizazh gjithnjë në ndryshim, UNIQA Group shquhet për qëndrueshmërinë dhe aftësinë e saj për t’u përshtatur me sfidat e reja. Kjo ka bërë që viti 2023 të jetë viti ynë më i suksesshëm që prej kohës kur filluam zgjerimin tonë ndërkombëtar, më shumë se 25 vjet më parë. Vitin e kaluar, tregjet tona në Europën Qendroro-Lindore kontribuan në mbi 50% të fitimit të kompanisë sonë. Ky është një moment historik për UNIQA dhe shton pozicionin tonë të fortë në tregun konkurrues evropian të sigurimeve.

Ndërsa festojmë rezultatet e jashtëzakonshme vjetore të arritura në vitin 2023, ne mbetemi gjithashtu të përkushtuar ndaj rrugëtimit të transformimit që kemi nisur, duke synuar në rritje të qëndrueshme.

 

Rezultatet e thyerjes së rekordeve në 2023

Në vitin 2023 ne ishim në gjendje të shënonim arritje të rëndësishme:

  • Primet e shkruara në mbarë grupin u rritën me 9.7%, në mbi 7.2 miliardë euro – 2.8 miliardë euro kontribuar nga tregjet ndërkombëtare me një normë rritjeje të jashtëzakonshme të P&C prej 17.1%.
  • Fitimet para taksave tejkaluan pritshmëritë, duke arritur në 426.4 milionë euro, me biznesin tonë ndërkombëtar që kontribuon mbi 50%
  • Raporti i kombinuar i grupit u përmirësua nga 91.7% në 89.4% i mbështetur fuqishëm nga një raport i shkëlqyer i kombinuar në biznesin tonë ndërkombëtar (85.6% kundrejt 86.1% në 2022).
  • Integrimi i suksesshëm i filialeve të AXA në Poloni, Republikën Çeke dhe Sllovaki na ngriti në pozicionin e 5-të në tregun shumë konkurrues të sigurimeve të EQL-së, duke rezultuar në:
  • Mbi 1 miliard euro prime të shkruara në Poloni për herë të parë
  • Sinergjitë e qëndrueshme të kostos në të tre vendet që arrijnë në mbi 50 milionë Euro
  • Biznesi i korporatave si një faktor i rëndësishëm i rritjes sonë ndërkombëtare: primet që kalojnë 1 miliard Euro në 2023 për herë të parë

 

Një testament për kulturën tonë

Këto arritje nuk janë thjesht numra; ato qëndrojnë si një testament i kulturës sonë të ndryshimit, bashkëpunimit, transparencës dhe një mentaliteti “klienti vjen i pari”. Forca shtytëse e kësaj historie suksesi është ekipi ynë i jashtëzakonshëm, që përfaqëson një frymë sipërmarrëse që na çon përpara.

Megjithatë, ky sukses nuk çon vetëkënaqësi në organizatën tonë. Përkundrazi, vepron si një shtysë për inovacionin dhe transformimin e vazhdueshëm. Tani, në kulmin e suksesit tonë, ne po përshtatim strategjinë tonë për të lundruar me sukses në dinamikën e ndryshimit të industrisë sonë të sigurimeve. Ndërsa reflektojmë mbi sfidat e 25 viteve të fundit, veçanërisht që nga fillimi i qasjes sonë të vërtetë të përqendruar te klienti në vitin 2019, aftësia për të ndryshuar dhe për të përqafuar transformimin është emëruesi i përbashkët në kulturën tonë të korporatës.

 

Shikojmë përpara në vitin 2024

Në përputhje me këtë angazhim, ne po zbatojmë një strukturë të re menaxhimi në tregjet tona ndërkombëtare. Fokusi te njerëzit dhe aftësitë, inovacioni dhe integrimi vertikal do të na pozicionojnë në ballë të industrisë.

Udhëtimi ynë nuk ka të bëjë vetëm me suksesin financiar; është një histori elasticiteti, përshtatshmërie dhe një ndjekje e pandërprerë e një të ardhmeje të përqendruar te klienti. Ne synojmë të jemi ndër krijuesit dhe udhëheqësit e ndryshimit në industrinë tonë, jo vetëm nga ndjekësit. Ne besojmë se me këto rezultate të suksesshme dhe organizimin tonë të ri, ne do të jemi më të vendosur për sfidat përpara”, thotë Wolfgang Kindl, anëtar i bordit drejtues dhe kreu i Customer & Markets International.