Blog

Festat nuk duhet të jenë stresuese! Riktheni aromën e fëmijërisë tuaj në shtëpi

“Duhet të blej një dhuratë për teze Verën, shpresoj që pula të piqet mirë në furrë, si do të jetë pema këtë vit, kur do të pastroj shtëpinë, si duhet të organizoj kohën time?”

Për fat të keq, shumica e njerëzve i njohin shumë mirë këto mendime ankthsioze të Krishtlindjeve. Megjithatë, në kohën më të bukur të vitit, fokusi duhet të jetë tek kontemplimi dhe parashikimi.

Psikologë të ndryshëm thonë se: Pavarësisht nga gjithë stresi, është e rëndësishme të mbajmë mend se ju jeni kapiteni i anijes tuaj të mendimeve dhe në një mënyrë të caktuar është një vendim i lirë i juaji nëse merrni rrugën e stresit apo vlerësoni ngjarjen ndryshe në mënyrë që të jeni të gëzuar.

Por këtu janë disa këshilla të mira.

 

Bëhu festiv për Krishtlindje!

A është vërtet kaq e thjeshtë? A mund të krijojmë aktivisht pritshmëri vetë dhe nëse po, si? Një thënie e vjetër thotë: “Nëse dëshiron të jesh i lumtur, veproni si një person i lumtur.” Kur aplikohet për pritshmëri, kjo do të thotë ta aktivizojmë atë vetë.
Kur mendon për Krishtlindjet, mbase të kujtohen segmente nga fëmijëria që i lidh me Krishtlindjet dhe pritshmërinë për to. Ritualet luajnë një rol të rëndësishëm në këtë kontekst. Nuk ka asgjë të keqe në përsëritjen e këtyre ritualeve si një i rritur për të sjellë përsëri një pjesë të magjisë së Krishtlindjeve që përjetonit në fëmijëri.

Ndoshta gjithashtu mund të jenë thjesht dekoracionet e veçanta të Krishtlindjeve për shtëpinë tonë që mund të na japin një ndjenjë pritshmërie: yjet, qirinj, arkada drite dhe shumë të tjera – gjëra të veçanta që i nxjerrim vetëm një herë në vit nga bodrumi.

 

Aromat e Krishtlindjeve

Kur mendojmë për imazhe të bukura në lidhje me Krishtlindjet, ndoshta kujtimet nga fëmijëria vijnë në mendje së bashku me aromat. Për shembull, aroma e biskotave me vanilje, yjeve me kanellë ose ajo e pemës së Krishtlindjeve në dhomë. Kjo ndodh sepse kujtimet dhe ndjenjat intensive ruhen në tru bashkë me aromat. Nëse dëshiron të rikthejmë një ndjesi, atëherë mund të jetë mjaftueshëm që të sigurosh aromën e duhur. Kështu që mund të krijojmë pritshmëri për Krishtlindjet duke bërë shtëpinë tuaj të marrë aromën e ‘aromës personale të Krishtlindjeve’.

 

Magjia e fuqisë së pritshmërisë

Duke folur për pushime. Një aftësi e veçantë dhe magjike që posedon pritshmëria është mirëdemonstruar këtu. Duke e pritur një ngjarje, ne kontribojmë dashur padashur në zgjatjen e kohës së pritjes. Me fjalë të tjera, duke u përgatitur për një pushim, duke lexuar udhëzimet e udhëtimit, shikuar përshkrime të hoteleve, planifikuar një itinerar në detaje, pra duke menduar gjatë për pushim në javë të tjera dhe duke epritur atë, koha e perceptuar e pushimit bëhet shumë më e gjatë sesa koha reale e pushimit.

Dhe për Krishtlindjet është e njëjta gjë. Nuk duhet të jenë Krishtlindje gjithë vitin, por me dekoracione të bukura, arome festive dhe rituale të bukura, ne mund të ndjekim veten duke pritur për festat e dhuratave dhe të zgjerojmë sezonin e Krishtlindjeve sa të dëshirojmë.