Blog

FAKTE INTERESANTE RRETH SIGURIMEVE

A e dini se…

1.       Kontrata e parë e sigurimit është nënshkruar në vitin 1346.

2.       Klienti i parë që përhapi modën e sigurimeve “ekzotike”, u bë aktori i filmit pa zë Ben Turpin në fillim të shekullit të 20-të kur ai siguroi sytë për 20 mijë dollarë.

3.       Në kohën e saj, fytyra e top modeles Claudia Schiffer ishte e siguruar për 5 milionë dollarë.

4.       Futbollisti anglez David Beckham siguroi për 70 milionë dollarë këmbët e tij, ndërsa këngëtarja ruse Zemfira siguroi gishtat e saj për 170 mijë dollarë.

5.       Sipas librit të rekordeve Guinness, këmbët e balerinit të famshëm irlandez, Michael Flatley, ishin të siguruara për 25 milionë dollarë.

6.       Hera e parë e sigurimit të zërit ishte për zërin e Marlene Dietrich dhe për kohën shuma e sigurimit ishte përrallore, 1 milion dollarë! Rod Stewart vlerësoi zërin e tij të ngjirur në 6 milionë dollarë.

7.       Polica më e shtrenjtë e sigurimit në botë i përket regjisorit amerikan Steven Spielberg, ku jeta e tij është e siguruar për 1.2 miliardë dollarë.

8.       Promotorët e famshëm të cirkut, vëllezërit Rinlin siguruan elefantin dhe rinocerontin, interpretuesit në shfaqjen e tyre, në rast vdekjeje dhe paaftësie për shkak të sëmundjes. Ky është një shembull i qëndrimit të kujdesshëm ndaj punonjësve të saj për sipërmarrësit!

9.       Puroja më e madhe në botë me peshë 110 kilogramë dhe me gjatësi gati 4 metra ishte e siguruar gjatë ekspozimit në një nga ekspozitat në Londër për 18,000 paundë stërlina. Ajo mund të pihet vetëm në jo më pak se 339 ditë.

10.   “Lloyd” ka zhvilluar një policë të veçantë sigurimi për sigurimin e punëdhënësit në rast të largimit nga puna të dy ose më shumë punonjësve. Sipas kësaj politike, siguruesi mbulon shpenzimet për shërbimet e bëra nga punëdhënësi për të paguar për agjencinë e rekrutimit.

11.   Për shembull, në “Lloyd” ishte e siguruar makina e parë supersonike. Polica përfshinte mbulimin e të gjitha rreziqeve gjatë transportit të saj në Nevada dhe gjatë testimit, si dhe sigurimi i pilotit kundër aksidenteve.

12.   Aktorja afrikano-jugore Kerry Mrs. Wellis, u detyrua për xhirimet në filmin “Star Treck” të ketë një prerje flokësh tullac të rruar dhe ajo u sigurua nga fakti që flokët e saj pas kësaj procedure nuk do të rriten.

Burimi: https://www.kafolat.uz/en/info/interesting_facts/