Lajme

Dita Botërore e Shëndetit/ Risitë dhe dëmet e paguara, arsyet pse SIGAL UNIQA mbetet më e besuara në treg

7 Prilli është Dita Botërore e Shëndetit, e cila përkon me themelimin e Organizatës Botërore të Shëndetit më 1948.

Ajo kremtohet çdo vit duke përcjellë mesazhe mbi rëndësinë e shëndetit tek njeriu.

Ndryshimet klimatike, stili i jetesës, pandemia COVID-19 kanë krijuar një kërcënim ekzistencial për jetën në këtë planet dhe kanë ndryshuar në mënyrë dramatike shëndetin dhe mirëqenien tonë, si dhe konceptin tonë mbi to.

Sot, në Ditën Botërore të Shëndetit, SIGAL UNIQA Group Austria është krenare të thotë se, nëse ka një arsye shumë të fortë pse edhe pas 24 vitesh nga themelimi kompania mbetet lidere e tregut të sigurimeve në Shqipëri dhe Kosovë, pa dyshim që është novacioni dhe risitë që kjo kompani sjell vazhdimisht për klientët e saj, kryesisht në sigurimet e shëndetit.

Më i fundit është “Sigurimi anti-Tumor”, siguracioni dedikuar plotësisht një siguracion dedikuar plotësisht kancerit malinj dhe tumorit beninj në kokë.

Nën moton “merr paratë dhe kujdesu për shëndetin”, ky produkt unik ofron mbulim financiar të menjëhershëm në rast diagnostifikimi me një prej këtyre dy sëmundjeve.

Shumën e siguruar e zgjedh vetë i siguruari. Duke filluar nga 5 mijë, 50 mijë, 100 mijë euro apo edhe më shumë.

 

Përfitimet e “Sigurimit anti-Tumor”:

 • Nuk plotëson pyetësor shëndetësor
 • Kualifikohesh menjëherë nëse nuk je diagnostikuar më parë me tumor malinj dhe as nuk po trajtohesh aktualisht
 • Zona e mbulimt është e pa limituar (Shqipëri, Kosovë, Maqedoni e Veriut…)
 • Nuk ka limit moshe
 • Shuma monetare që zgjedh i siguruari akordohet menjëherë pas diagnositikimit.
 • Opinion i dytë mjëkësor për çdo diagnozë të gjetur (jo vetëm tumoret malinje) dhe për të marrë mendim të specializuar për mënyrën më të avancuar të trajtimit;
 • Mund të porositet edhe Online në sigal.com.al

 

Një tjetër produkt unik i SIGAL UNIQA është edhe “Jetë Plus”, i cili mbulon gjithçka nevojitet në rast sëmundjesh serioze si:

 • Tumore
 • Bypass të arterieve koronare
 • Ndërrimin dhe riparimin e valvulave të zemrës
 • Transplant i organeve dhe indeve të dhuruesve të gjallë (rastet e leuçemisë)
 • Neurokirurgjinë (ndërhyrje në kokë dhe në shtyllën kurrizore)

 

Nëse keni “Jetë Plus”, për gjithçka më pas mendon SIGAL UNIQA. Duke nisur nga:

 • Konfirmimi i diagnozës nga mjekë të huaj
 • Përzgjedhje të spitalit më të mirë për diagnozën e identifikuar
 • Ndërhyrja kirurgjikale dhe trajtimi jashtë vendit
 • Çdo procedurë që ju duhet për të qenë të sigurt se po merrni shërbimin mjekësor më të mirë në botë, pa u shqetësuar për organizimin apo pagesat.
 • Mbulim të shpenzimeve të udhëtimit dhe akomodimit nga fillimi deri në fund të trajtimit për pacientin dhe të afërmin që e shoqëron.
 • Mbulim të shpenzimeve deri në 1 Milion Euro.

 

Por mos harrojmë edhe “TELESHËNDET”, e vetmja platformë që sjell mjekun në celularin tuaj.

Në një moment shumë të vështirë për Shqipëri, rajonin dhe botën, kur pandemia COVID-19 qëndronte si kërcënim serioz mbi kokat e gjithësecilit prej nesh, SIGAL UNIQA solli për herë të parë në vendin tonë këtë shërbim novator duke dashur të jetë jo vetëm afër klientëve, por mbi të gjitha në linjë me tendencat e reja të zhvillimeve teknologjike, ndërsa sot i ofron përdoruesve të tij mundësi të pafundme.

Ky shërbim ofron një sërë benefitesh, duke nisur me mundësinë e marrjes së shërbimeve në spitalet dhe klinikat më të mira në Shqipëri dhe jashtë saj, një seri ekzaminimesh të domosdosshme për të mbajtur në kontroll shëndetin, komunikimin audio dhe video me mjekun 24 orë të ditës nga celulari juaj për çdo pyetje apo shqetësim e shumë të tjera.

Falë këtij shërbimi ju do të shmangni daljet e panevojshme nga shtëpia, do të shmagni trafikun dhe shpenzimet e automjetit si dhe pritjet para zyrës së mjekut.

Këto risi për Shqipërinë dhe jo vetëm janë kthyer në një pikë referimi për çdo qytetar që dëshiron të ketë për vete dhe familjen e tij edhe një sigurim privat shëndeti me SIGAL UNIQA Group Austria që vijon të mbetet zgjedhja e parë.

Kjo reflektohet edhe në raportin më të fundit të Autoritetit të Mbikqyrjes Financiare ku SIGAL UNIQA vijon të jetë emri më i madh dhe më i besuar, në rritje krahasuar me një vit më parë.

Sipas raportit të AMF, ajo zë mbi 50% të tregut teksa një vit më parë zinte 43,4% të tij.

 

PRIMET NË SIGURIMIN PRIVAT TË SHËNDETIT

Edhe sa i përket dëmeve të paguara, edhe në këtë klasë sigurimi, SIGAL UNIQA qëndron në krye duke paguar rreth 44% të totalit të dëmshpërblimeve.

 

DËMET E PAGUARA NË SIGURIMIN PRIVAT TË SHËNDETIT

SIGURACION DO TË THOTË PAVARËSI DHE DINJITET

Siguracionet e bëjnë qytetarit të pavarur, me personalitet dhe të mbuluar financiarisht në çdo lloj situate.

Një qytetari europian i mjafton të dijë kompaninë e sigurimit ku ka siguruar shëndetin dhe për çdo paraqitet menjëherë atje dhe nuk ka nevojë të dijë as kush është në pushtet, kush është kryeministri, kush është ministri i Shëndetësisë, Drejtori i Spitalit apo mjeku apo infermieri i turnit që të shkojë e të qëndrojë para zyrave të tyre për ndihmë.

Sigurimi Privat i Shëndetit e bën qytetarin të pavarur ndaj atij nuk i intereson asgjë tjetër veçse kompania ku është siguruar, e cila i kompenson gjithçka konform kontratës që kanë lidhur palët.

 

SHËNDETI I BESOHET VETËM SIGAL UNIQA-s

Në 25 vite të operimit të saj në treg, SIGAL UNIQA Group Austria është bërë e njohur jo vetëm për korrektësinë dhe seriozitetin në shërbimin ndaj klientëve, por edhe për inovacionet që ka sjellë në tregun e sigurimeve, të cilat u kanë ardhur në ndihmë mijëra qytetarëve.

Nën moton “jetojmë më mirë së bashku”, kompania më e madhe e sigurimeve në rajon ka qenë dhe do të vazhdojë të jetë një partner i qytetarëve për një jetë të shëndetshme dhe të sigurt.

 

Siguroni tani shëndetin tuaj dhe më të dashurve tuaj  në mënyrë që kur të përballemi me probleme shëndetësore të luftojmë për jetën dhe jo për të gjetur paratë.

Shkruani në.

e-mail: [email protected]

Whatsapp: 068 60 62 829