Blog

7 këshilla për një shtëpi inteligjente që do ju ndihmojë të kurseni ndjeshëm energji

Një shtëpi inteligjente, multifunksionale dhe me efikasitet energjie është e ardhmja e sigurt. Mund të mos kemi mbërritur ende në atë fazë, por falë elementëve në avancim të komunikimit inteligjent, kjo është një e ardhme e arritshme.

Megjithëatë, shumë nga pajisjet më të mira të një shtëpie inteligjente ofrojnë veçori dhe aftësi me efikasitet energjik. Sigurisht që kursimi i energjisë nuk ju kursen vetëm para, por edhe kontribon drejt qëllimeve më të gjera të qëndrueshmërisë për të reduktuar humbjet e energjisë. Këtu mund të gjeni 7 këshilla që ju ndihmojnë të kurseni energji në shtëpnë tuaj inteligjente.

  1. Përdorni priza inteligjente

Nëse po kërkoni të kurseni energji elektrike dhe të zvogëloni konsumin e energjisë në shtëpi, përdorimi i disa prizave inteigjente është një zgjidhje e mirë. Përveçse ju ndihmojnë me disa pajisje, ofrojnë edhe mundësinë e fikjes së pajisjeve për të minimizuar shkakrimin e energjisë.

 

  1. Përdorni llampa dhe drita inteligjente

Zëvendësoni llampat e zakonshme me ato inteligjente. Ashtu si prizat, edhe llampat inteligjente reagojnë kur nuk ka njeri pranë tyre. Ato gjithashtu mund ti kontrolloni nga telefoni juaj lehtësisht. Gjitashtu shpenzojnë më pak energji elektrike.

 

 

  1. Përdorni sensorë inteligjentë

Sensorët inteligjentë mund të revolucionarizojnë mënyrën se si menaxhoni energjinë në shtëpinë tuaj. Qoftë duke përdorur sensorë lëvizjeje për të ndezur pajisjet kur hyni në një dhomë ose për t’i fikur kur nuk ka njeri përreth, ose duke përdorur një sensor inteligjent të cilësisë së ajrit, ka shumë mënyra të zgjuara për të reduktuar përdorimin tuaj të energjisë me sensorë. Më mirë akoma, ka një mori sensorësh të ndryshëm në dispozicion tani, të cilët do të funksionojnë me cilindo ekosistem shtëpiak inteligjent që përdorni.

  1. Përdoni një termostat inteligjent

Ndryshe nga dritat inteligjente, prizat dhe sensorët, termostatët inteligjentë janë pak më kompleks për t’u instaluar në shtëpinë tuaj, por ato mund të bëjnë ndryshime. Ashtu si me pothuajse të gjitha pajisjet inteligjente të shtëpisë, termostatët inteligjentë ju japin mundësinë për të kontrolluar shtëpinë tuaj nga distanca, duke ju ndihmuar të reduktoni energjinë e humbur deri në 8% sipas standardeve të kursimit të energjisë.

  1. Përdorni grila inteligjente

Blindat inteligjente janë një tjetër opsion që mund të kërkojë më shumë përpjekje për t’u instaluar dhe vendosur, por mund t’ia vlejnë shumë për të ndihmuar në kursimin e energjisë. Shumë kanë sensorë drite, të cilët jo vetëm që mund t’ju lejojnë të zgjoheni nga drita natyrale çdo mëngjes pa lënë shtratin tuaj, por gjithashtu ju ndihmojnë të kurseni energji.

  1. Elektroshtëpiake inteligjente

Nga kjo gjërat bëhen paksa të kushtueshme, por fitimet më të mëdha ka shumë të ngjarë të bëhen pas investimit më të madh. Pajisjet inteligjente ofrojnë një sërë aftësish të reja, nga frigoriferët deri te makinat larëse inteligjente të ngarkuara me ekranin e telefonit, por ajo që është më emocionuese është se këto pajisje inteligjente janë gjithnjë e më të ndërgjegjshme për energjinë. Jo vetëm që shumë vlerësohen lart për efiçencën e energjisë, por disa madje kanë disa veçori të jashtëzakonshme.

  1. Vendosni automatë

Shumica e pajisjeve që janë përmendur këtu do të ofrojnë kursime të energjisë pa u përpjekur ju. Por mënyra më e mirë për të përfituar sa më shumë nga shtëpia juaj inteligjente është të ndiheni rehat me automatizimet dhe ekosistemet inteligjente të shtëpisë, në mënyrë që gjithçka të funksionojë së bashku në harmoni.

Duke vendosur aktivizuesit me përgjigjet e shumë pajisjeve, mund të kurseni një sasi të madhe kohe dhe përpjekje, si dhe energji.

E doni ose e urreni atë, mënyra më e mirë për të përfituar sa më shumë nga çdo shtëpi inteligjente është duke e përshtatur atë me aq pajisje të përputhshme sa ju duket e arsyeshme dhe duke gjetur mënyra inteligjente për t’i bërë ato të punojnë së bashku – dhe kjo vlen për kursimin e energjisë gjithashtu.