Klubi i Artit dhe Kultures, Lajme

Përmbytje në Koplik, banesa dhe makina nën ujë/ Ja mënyra për të mos paguar dëmet nga xhepi

Reshjet e shiut të së mërkurës kanë shkaktuar përmbytje në Malësi të Madhe, ndërsa raportohet se “Përroi i Thatë” ka dalë nga shtrati. Si pasojë, situata është kthyer në shqetësues për banorët e Malësisë së Madhe, të cilët janë zgjuar nën “pushtetin” e ujit. Situata po ashtu shfaqet problematike edhe në Koplik e Bajzë, ku siç dallohet në videot e siguruara, banesat dhe rrugët janë përmbytur.

Reshjet e shiut të së mërkurës kanë shkaktuar përmbytje në Malësi të Madhe, ndërsa raportohet se “Përroi i Thatë” ka dalë nga shtrati.

Si pasojë, situata është kthyer në shqetësues për banorët e Malësisë së Madhe, të cilët janë zgjuar nën “pushtetin” e ujit.

Situata po ashtu shfaqet problematike edhe në Koplik e Bajzë, ku siç dallohet në videot e siguruara, banesat dhe rrugët janë përmbytur.

 

Sigurimi nga fatkeqësitë natyrore

Shqipëria është shteti më i rrezikuar në Europë nga katastrofat natyrore. Të paktën 30 mijë persona në vit janë prekur prej tyre që prej vitit 1995 duke bërë që rreziku nga fatkeqësitë natyrore  të jetë i lartë. Këto goditje e kanë vendosur vendin tonë me rreth të kuq, me probabilitet të lartë risku, 8.46 nga 10 që është koeficienti maksimal.

“Kapriçiot” e  natyrës mund të shkatërrojnë shtëpi, makina, biznese dhe të mbjella, duke çuar këdo drejt një kolapsi financiar.

Për këto arsye, kemi apeluar në vazhdimësi tek qytetarët dhe bizneset që ti shohin siguracionet në përgjithësi dhe Sigurimin nga Fatkeqësitë Natyrore në veçanti si e vetmja mundësi që çdo barrë financiare e ardhur nga të tilla ngjarje të mos cënojnë xhepat e individëve dhe bizneseve.

Pse duhet zgjedhur SIGAL UNIQA?

Kompania e sigurimeve “SIGAL UNIQA Group Austria”, nuk është thjesht më e madhja dhe më e besuara në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut.

Kompania e themeluar në vitin 1999 dhe pjesë e “UNIQA Insurance Group” është edhe një ndër më të mëdhatë në Evropën Juglindore.

Sipas “Top SEE 100 Insurers”, publikuar nga “See News”, SIGAL UNIQA, e cila gjatë vitit 2021 rënditej në vendin e 51,  është rritur me 3 pozicione për vitin 2022 duke hyrë në Top 50 (vendi 48).

LEXO EDHENumri 1 në Shqipëri, por jo vetëm/ SIGAL UNIQA, mes ‘Top 50’ kompanive më të mëdha të sigurimit në Evropën Juglindore

Ndërsa humbjet nga përmbytjet për automjetet mbulohen nga një policë Sigurimi KASKO.

Të kesh një policë sigurimi kundër katastrofave natyrore është një mënyrë për të mbrojtur plotësisht asetet tuaja nga kostot e dëmtimeve dhe/ose humbjeve që mund të shkaktohen nga përmbytjet.

Video Player

NUK DUHET TË HARROJMË! Sigurimet e bënjë individin shumë të fuqishëm dhe të pavarur. Sepse, ekzistenca e një kontrate sigurimi është shumë më e fuqishme se çdo kontratë tjetër.

E nënshkruar nga të dyja palët ajo gjithmonë do të japë zgjidhje, duke mos e detyruar qytetarin të endet zyrave të institucioneve për të kërkuar ndihmë.

Bota sot është kaq e zhvilluar, kaq e qytetëruar edhe për faktin se sigurimet kanë qenë gjithmonë mburoja e këtyre tregjeve, mburoja e të gjithë pasurive. Sepse janë tregjet e sigurimeve që rikthejnë çdo pasuri në gjendjen e mëparshme, pavarësisht vlerës që mund të ketë dëmi.

A jeni gati për të blerë?  

Shumë e thjeshtë! Online në sigal.com.al ose në çdo zyrë SIGAL UNIQA në qytetin tuaj.

Për çdo pyetje mund shkruani në:

Whatsapp: 068 60 62 829

E-mail: [email protected]